Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic mesterhármasával nyert a PSG

2013. november 9., szombat 15:13

A Bayern München Bundesliga-rekorder lett az Augsburg legyőzésével. Sorozatban 37. mérkőzésén maradt veretlen. A Real Madrid gálázott a Real Sociedad ellen, Ronaldo mesterhármasával 5-1-re nyert. A Liverpoolnak is nagyon ment, 4-0-ra verte a Fulhamet. A Chelsea egy vitatható büntetővel, a 96. percben mentette döntetlenre a meccsét.

Cikkünk folyamatosan frissül

Bayern München – Augsburg 3-0 (végeredmény)

Előtte: A Bayern hét közben már beállított egy rekordot, sorozatban kilencszer tudott nyerni a Bajnokok Ligájában, és ezzel utolérte a Barcelonát, de ha nem kap ki a bajnokság 13. helyén álló Augsburgtól, rekordot dönthet a Bundesligában is. A München 37. bajnoki meccsén maradhat veretlen. A rekordon most még a Hamburggal osztoznak a bajorok. A Hamburg még az 1981/82-es és 1982/83-as szezonban állította fel a csúcsot.

Közben: a Bayern gyorsan megmutatta dominanciáját, Jerome Boateng már a negyedik percben vezetést szerzett Dante asszisztjából.

Jerome Boateng, Bayern vs Augsburg 1:0

Schalke 04 – Werder Bremen 3–1 (végeredmény)

Előtte: a Schalke a legutóbbi két bajnokiját megnyerte, a Herthának Szalai Ádám is gólt tudott rúgni, de a BL-ben nem ment a gelsenkircheni csapatnak. A Chelsea-től mindkétszer 3-0-ra kapott ki. A bajnokság azonban most fontosabb lehet Szalaiéknek, a gyenge rajt után már zárkóznak az élmezőnyhöz, de hogy ott is maradjanak és akár még a negyedik helyre is felérjenek a hatodikról, muszáj volna verniük a nyolcadik Werdert.

Közben: Szalai Ádám kezdett a Schalkéban. A Werder szerzett vezetést, a 22. percben Kroos talált be. A 64. percben Boateng egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a 85. percben. Szalai ekkor már nem volt a pályán, mert a 75. percben lecserélték. A helyére beállt Farfán a 91. percben gólt is tudott lőni.

Wolfsburg – Borussia Dortmund 2–1 (végeredmény)

Előtte: a Dortmund egy vesztes BL-mérkőzés után (szerdán az Arsenal nyert 1-0-ra) a bajnokságban javíthat. A Dortmund egy ponttal áll a Bayern mögött a bajnokságban, ha tartani akarja a lépést legnagyobb riválisával a jó szériában lévő, utolsó három bajnoki meccsét nyerő Wolfsburgot is le kell győznie.

Közben: bár jobbára a Dortmund irányított, a Wolsburgé volt az első nagy helyzet. Perisic centikkel fejelt mellé a 22. percben. Az első félidő hajrája a Dortmundnak sikerült, a 47. percben Reus szerezte meg a vezetést.

A második félidőben a hazaiak kezdtek jobban, az 56. percben Rodriguez egyenlített. A 69. percben pedig már vezetett is a Wolfsburg Olic révén.

Real Madrid – Real Sociedad 5–1

kezdés: 16:00

Előtte: a Manchester Unitedtől nem kikapni mostanában nem akkor bravúr, de a szerdai 0-0-val a Real Sociedad legalább az első pontját megszerezte a BL csoportkörében. A spanyol bajnokság hetedikje legutóbbi bajnokiján ötöt rúgott az Osasunának, de most valószínűleg egyetlen gólban bízik, hogy a Bernabeuban esetleg megverje a Madridot. A madridi védelem mostanában nem a legerősebb, de Cristiano Ronaldo nagy formában van, és Bale is Benzema is kezd belendülni a támadók közül.

Közben: a 8. perc elején Ronaldo 18 méterről bombázott kapura, a felső léc védett. A Sociedad teljesen beszorul az első percekben. A nyomásnak meg is lett az eredménye, Ronaldo a jobb oldalon maradt szabadon a 12. percben. Benzema pontosan ívelt elé, a portugál pedig hatalmas erővel bombázott a hálóba.

Cristiano Ronaldo Goal ~ Real Madrid vs Real Sociedad 1:0

Két perccel később Bale tűnt fel Ronaldo helyén, önzetlenül középre tette, de Ronaldo lövését ezúttal fogta Bravo kapus. A 18. percben aztán már ő is tehetetlen volt, Ronaldo adta be balról, és a középen álló Benzema simán lőtt a kapuba.

Karim Benzema, Real Madrid-Real Sociedad

A 26. percben Ronaldo duplázott, Bergara kezezése után középre lőtte büntetőjét. A portugálnak ez volt idei 15. gólja a bajnokságban.

Az első félóra után a Sociedad kijött a szorításból, még helyzetig is jutottak, de a védelem továbbra is nagyon rosszul működött. A 34. percben Khedira maradt üresen középen, Bale okos asszisztja után bombázott a kapuba. A félidő végén fejjel még Ronaldo és Bale is veszélyeztetett, de egyelőre megúszta az ötödik gólt a Sociedad.

Khedira, Real Madrid 4-0 Real Sociedad

A második félidőben kicsit visszavett a Madrid, de a Sociedad nem nagyon tudott ebből élni. A 6. percben aztán egy gyors kontra már eredményes volt a fellazult védelem ellen. Griezmann kapott jó indítást, majd messziről átemelte a kint lévő Lopez kapust. A francia csatárnak is jól megy a szezonban, ez volt a nyolcadik gólja.

A 76. percben Ronaldo megcsinálta a mesterhármast. Húsz méterről csavart a rövid sarokba szabadrúgásból. A Madridnak meg lehetett volna a hatodik gólja is, de a Benzema helyére beálló Morata három méterről is képes volt kapu mellé lőni.

Chelsea – West Bromwich Albion 2–2

kezdés: 16:00

Előtte: a Chelsea múlt héten egy 2-0-s vereségbe szaladt bele, a nem túl erős Newcastle verte, de szerdán 3-0-ra legyőzte a Schalkét így némi önbizalommal mehet a WBA ellen. Ha nyerne is a most 20 pontos Chelsea, a második helyről akkor sem tudna az élre ugrani, de 10 forduló után elég tömör a PL élmezőnye, még a hetedik Everton is 19 pontos, így nagyon kell Mourinhoéknak a három pont. A bajnokin játszani fog Eden Hazard is, akit Mourinho simán kihagyott a BL-ben, mert nem jelent meg egy edzésen. A belga azonban most megbocsátást nyert.

Közben: a Chelsea is a félidőre végére hagyta a gólszerzést, Eto'o a 45. percben szerezte meg a vezetést. A 61. percben Long egyenlíteni tudott, de ez még nem volt elég Gera Zoltán csapatának, a 68. percben Sessegnon góljával már vezettek is. A WBA teljesen beállt védekezni, jól is hatástalanította a támadásokat. Egészen az utolsó percig. Már csak 20 másodperc volt hátra a négyperces hosszabbításból, amikor a játékvezető büntetőt adott Ramires buktatásáért. Valószínűleg jogtalanul. A megítélt büntetőt Hazard lőtte be és mentett pontot a Chelsea-nek, így Mourinho is elmondhatja még magáról, hogy a PL-ben veretlen hazai pályán.

Liverpool – Fulham 4–0

Előtte: a Liverpool korábban még vezetett is PL-ben, de tavalyhoz képest a jelenlegi harmadik hely is még jó eredmény számít. Ezzel persze nem lehet elégedett a csapat és próbál a Chelsea-val és az Arsenallal tartani. Utóbbitól ugyan kikapott a múlt héten, de emellett csak egy veresége van. A 16. helyen álló Fulham két vereség után érkezik az Anfield Roadra, a papírforma alapján nem sok eséllyel. A Sturridge-Suárez páros újra gólgyártásba kezdhet.

Közben: a Liverpool három percen belül két gólos előnyhöz jutott. A 23. percben Amorebieta öngóljával lett 1-0, majd Skrtel szerezte a másodikat. A 36. percben aztán már Suárez is felkerült a góllövők közé. Az 54. percben pedig már a duplázást is összejött neki. Gerrard második gólpasszát adta.

Suarez gólja a Fulhamnek

PSG–Nice 3–1

Ibrahimovic az utóbbi hetekben formába lendült, most is is betalált a PSG csatára. A 39. percben szerzett vezetést. A második félidőben is eredményes volt, az 57. percben büntetővel növelte a PSG-előnyt. De ha már belendült, akkor a mesterhármast is megrúgta. A 76. percben Lucas gólpasszából volt eredményes, de ekkora már a Nice is szerzett egy gólt Pejcsinovics révén.

PSG-Nice 3-1

A bajnokságban Ibrahimovic még nem jutott el idén mesterhármasig, de a BL-ben már négyet is lőtt egy meccsen. A klubjában már 15 gólnál jár a szezonban, a bajnokságban nyolcgólos a mai hárommal.

Rovatok