Index Vakbarát Hírportál

Egervári visszautasítja Szalai állításait

2013. november 12., kedd 11:11

Egervári Sándor újra beszélt a lemondása után – eddig csak több sebből vérző, de elfogadott dolgozatot írt –, a válogatott szövetségi kapitánya a bukaresti 0-3 és az amszterdami 1-8 után formált véleményt az Elátkozott 11 című könyvben.

„Meglepett, hogy volt olyan elnökségi tag, aki az előrelépést nem kellően értékelte, pedig az eredmények, a számok ezt objektíven visszatükrözték, hiszen az elmúlt 27 év két legsikeresebb selejtezősorozatáról beszélünk” – jelentette ki.

„Menekülni akartunk a győzelembe, kivont karddal mentünk előre, aminek ez lett a vége” – állapította meg az 1-8-ról, de szakmai hibáit, saját felelősségét nem részletezte.

Egervári sajnálja, hogy külföldi kapitányban gondolkodnak, mert szerinte a hazai fociról a legtöbb információval magyar kollégái rendelkeznek. 

„A legtöbb motiváció egy magyar edzőben van arra vonatkozóan, hogy saját hazája válogatottját segítse. Voltak már itt nagynevű, jól felkészült külföldi edzők, de mégsem tudtak az utóbbi két sorozatban elért eredmények közelébe kerülni" – állította.

„Szalai Ádám több állításával sem szakmailag, sem morálisan nem értek egyet. Amikor nem voltam elégedett a játékával és a hozzáállásával, akkor a következő meccsen kihagytam. Ő ezt méltatlannak tartotta, de ehhez joga van. Szalai Ádámról nem mondtam véleményt, lehetne jelzőket használni ezekre a kirohanásokra, de a családon belüli ajtócsapkodást számomra nem szokás a szomszéd orrára kötni” – reflektált Szalai edzőtáborbeli beszédére, amelyikben kijelentette, hogy az elmúlt 20 évben folyamatosan hülyítik a szurkolókat, és azt is kifejtette, hogy a magyar szakma nem nevelt ki játékosokat.

Egervári az eddigi egyetlen, aki keményen megtámadta Szalait, az évtizedek óta a futballból élők java része is valami olyasmit mondott eddig, hogy sok igazsága van, önvizsgálatot kell tartani.

A románok elleni 2-2-es döntetlenről most csak annyit mondott, játékvezetői hiba okozta a 92. percben bekapott gólt, pedig ha akkor, a zárt kapus meccsen nyerünk, pótselejtezőt játszunk.

A márciusi meccs után így értékelt: „Ha csak tudatosabban játszunk hátul az utolsó percekben, másként alakul. Nem a labdával szemben védekeztünk, pedig arra törekedtünk, és úgy szerettünk volna játszani az utolsó tíz percben is, ahogy az előző nyolcvanban. A fegyelmezettséget nem tudtuk megoldani.”

Bírói hibáról szó sem volt, erre a szálra mostanában találhatott rá, saját felelősségét pedig ez esetben is kikerüli.

Rovatok