Index Vakbarát Hírportál

Maffia futtatja Argentína nagy tehetségét

2013. november 15., péntek 09:39

Határozatlan időre felfüggesztette az argentin bíróság Angel Correa, a San Lorenzo 18 éves csatárának játékjogát, az ügyészség gyanúja szerint ugyanis erős szálak fűzik az ország egyik bűnszervezetéhez, írja a Quartz. Az ítélet azután született, hogy lehallgattak egy beszélgetést Correa ügynöke, Francisc lapiana, illetve a Los Monos (A Majmok) névre hallgató drogkartell tagjai között.

A gyanú szerint a kartell birtokolja a csatár játékjogának egy bizonyos részét, így hasznot húz a játékos fejlődéséből. Az ilyen ügyletek legális formája egyébként egyáltalán nem ritka Dél-Amerikában, többek között például a nyáron a Barcelonához igazolt Neymar játékjogán is többen osztoztak, a Santos csak egy részét kapta meg a vételárnak.

A San Lorenzo csupán a  vételár 60%-át fizette, amikor leigazolta Correát, a fennmaradó részből 30%-ot egy uruguayi csoport adott, míg 10%-ért egy ismeretlen befektető felelt. Mint mostanra kiderült, ez nem más volt, mint a drogkartell, amely illegális forrásból fedezte a befektetést.

Bár Correa a legnagyobb nevű játékos az ügyben, állítólag több, mint 120 másik labdarúgó is kapcsolatban állhat a Cantero család által vezetett drogkartellel. Korábban egyébként Carlos Tevez és Javier Mascherano is gyanúba keveredett, hogy bűnszervezetekkel állnak kapcsolatban, ám végül mindkét argentin  Európába igazolhatott.

A San Lorenzo csatára két szezon alatt 7 gólt szerzett eddig, októberben az Arsenallal és az Atletico Madriddal is hírbe hozták, előbbi 7 millió eurót is fizetett volna érte, aminek 10%-a a drogkartellhez került volna. Hogy miért figyelt fel rá a két európai topcsapat, ezen a videón látható.

Angel Correa ● Skills Dribbling Assists Goals 2013

Rovatok