Index Vakbarát Hírportál

Milyen Románia? Rio-mánia!

2013. november 16., szombat 19:08

A magyar csoportból pótselejtezőt játszó román válogatott 3-1-re kapott ki Görögországban és a román lapok szégyenként emlékeznek meg a meccsről, Victor Piturca kapitányt kritizálják, míg Görögországban már Rióról beszélnek.

A prosport.ro fekete péntekként emlegeti a napot, bár hozzáteszi, a rúgott gól még esélyt adhat a keddi visszavágóra. A lap szerint a szövetségi kapitány, Victor Piturca súlyos hibákat követett el, Lobont, Cocis, Torje, Tanase szereplését kérik számon, miközben senki sem érti, hogy maradt ki az együttesből Alexandru Maxim, a legjobb formában lévő légiós.

Volt olyan is, aki azt mondta, hogy ezzel a játékkal hatot kaptak volna Ukrajnában, elsősorban az élvonalban szereplő Astra Giurgiu mögött álló üzletember, Ioan Niculae nyilatkozta ezt. (Az ukránok otthon verték 2-0-ra a franciákat pénteken.)

A görögök viszont boldogok, és szinte mindenki biztosra veszi a vb-részvételt.  "Milyen Románia? Rio-mánia!" – írta címében az egyik görög újság. Ugyanakkor a játékosok, köztük a meccsen két gólt szerző, a görög bajnokságban már 14 gólnál járól Konsztantinosz Mitroglu óvatosságra intett. Az Olympiakosz támadója úgy véli, Románia képes két gólt lőni Bukarestben, de bízik benne, hogy ők is betalálnak a keddi visszavágón.

Rovatok