Index Vakbarát Hírportál

Méteres lesgól vitte ki a vb-re a franciákat

2013. november 20., szerda 10:50 | aznap frissítve

Franciaország kétgólos hátrányból vágott neki az ukránok elleni visszavágónak a vb pótselejtezőn, ennek megfelelően már a kezdőrúgástól iszonyatos tempót diktáltak, és végül történelmet írva sikerült megfordítaniuk a párharcot összesítésben 3-2-re.

Karim Benzema a 34. percben dolgozta le a hazaiak hátrányát, ám a gól egyértelmű les után született, a Real Madrid csatára majdnem egy méterrel az ukrán védők mögött kapta Valbuena passzát.

Benzema offside goal

Bár ez a gól nyilvánvalóan szabálytalan volt, ezzel tulajdonképpen csak helyre állította a rendet a szlovák bíró, Damir Skomina, négy perccel korábban ugyanis egy teljesen szabályos gólt vett el Benzemától.

Benzema, offside? - SPORTSPORT.BA

2009-ben a franciák ugyancsak vitatott körülmények között harcolták ki a továbbjutást a pótselejtezőn az írek ellen. A második mérkőzés utáni hosszabbításban Thierry Henry kézzel állította meg a labdát az alapvonal előtt, hogy be tudja adni a továbbjutást jelentő gólt szerző Gallasnak, ráadásul a beadás alatt les is volt.

Egyből hosszabbítottak Deschamps-pal

Bár a mérkőzés előtt még a francia Le Parisien olvasóinak 89,4 százaléka úgy vélte, a franciáknak nincs esélyük a továbbjutásra, Didier Deschamps csodával határos módon kijuttatta a válogatottat a jövő évi világbajnokságra. A Francia Labdarúgó Szövetség ennek örömére egyből meghosszabbította a 45 éves szövetségi kapitány szerződését, aki így a következő, 2016-os Európa-bajnokságig maradhat a csapat élén.

Rovatok