Index Vakbarát Hírportál

Mandžukićnak elborult az agya, oda a vb?

2013. november 20., szerda 13:02 | aznap frissítve

Ugyanúgy, mint az első meccsen, a Horvátország–Izland világbajnoki pótselejtező visszavágóján is volt piros lap, csak most a házigazda horvátoknál. A Bayern Münchenben futballozó Mario Mandžukić valószínűleg komolyabb eltiltásra számíthat.

A horvátok 1-0-ra vezettek épp az ő góljával a zágrábi meccs 38. percében, amikor egy labdalevétel után elpattant tőle a labda, az érkező Gudmundssont pedig egyszerűen ágyékon talpalta. A holland Kuipers játékvezető egyből kiküldte, jogosan, a legrosszabb az egészben, hogy a horvát meg akarta magyarázni, nem volt szándékos a mozdulat. 

A Bayern-játékos később bocsánatot kért, Niko Kovac horvát szövetségi kapitány azt mondta, jogosan küldték le játékosát, nagyon kemény belépő volt. 

Mario Mandžukić (Red Card) Horror Foul Croatia vs Iceland 19/11/2013

A horvátok tíz emberrel is 2-0-ra nyertek, kijutottak a világbajnokságra, ahol valószínűleg nélkülözniük kell majd a Bayern-csatárt. A durva szabálytalanságért legalább kétmeccses eltiltás járna, és mivel barátságos mérkőzéseken nem lehet letölteni, ezért a vb csoportmérkőzésein kell majd leülnie. 

Ugyanígy járt egyébként Wayne Rooney a tavalyi Európa-bajnokság előtt, a Montenegró elleni selejtezőn teljesen értelmetlenül felrúgta ellenfelét, előbb három meccsre meszelték el, az UEFA később két találkozóra mérsékelte a büntetést. 

Rovatok