Index Vakbarát Hírportál

Everton- Liverpool 3-3!

2013. november 23., szombat 16:05

Szabadrúgásgól, elmaradt piros és nagyszerű futball a rangadón.

Gyors gólokkal indult a Premier League egyik leghíresebb városi rangadója, a vendég Liverpool Coutinho góljával került előnybe, de három perccel később Mirallas már egyenlített is. 

Tíz perc múlva megszületett a mérkőzés legszebb gólja, a vendégek huszonöt méterre az Everton-kaputól végeztek el szabadrúgást, Suarez gyönyörűen csavart a bal alsó sarokba. 

Luis Suárez Fantastic Free kick Gol vs. Everton 23-11-2013 || Everton 3-3 Liverpool || EPL 2013 HD

A 38. percben jött a meccs legdurvább jelenete, Suarez talppal ment a labdáért, amikor oldalról érkezett az evertonos Mirallas, szintén talppal, és beleszállt az uruguayiba, a térdhajlatát találta el. Phil Dowd bíró szerint nem ért pirosat a megmozdulás, csak sárgát adott, pedig egyértelmű kiállítás volt. Suarez egy darabig még sántított, ám tudta folytatni a meccset. 

A második félidőben a hazai Everton több veszélyes ellentámadást is vezetett, Mignolet-nak kétszer is bravúrral kellett védenie. A nagy iram mellett a kemény belépők a folytatásban is maradtak, a 60 percben Mirallas kapott nagy rúgást a sípcsontjára, Suarezt is faragták tovább.

A 72. percben aztán már Mignolet sem tudott menteni, egy középre pattant labdát a Chelsea-től kölcsönvett evertonos, Lukaku vágott be laposan, a Liverpool-kapus csak beleérni tudott. Meg lehetett volna a vezetés is nem sokkal később, négy Everton-játékos volt két Liverpool-védő ellen, de Lukaku elrontotta a helyzetet. A fiatal belga hajrában viszont már nem hibázott, szöglet után befejelte a harmadik hazai gólt, ez volt a hetedik találata az idényben.

Még mindig nem volt vége, a 89. percben a Liverpool a tizenhatos széléről rúghatott szabadot, a beívelt labdát Sturridge csúsztatta a kapuba. A négyperces hosszabbításban mindkét csapat megnyerhette volna a rangadót, de maradt a 3-3. 

Roberto Martinez Everton-edző az egyenlítő Pool-gólhoz szükséges szabadrúgást beívelő Steven Gerardot és a meccset dicsérte. "Az ő rutinjával és tapasztalatával elég ügyes volt ahhoz, hogy 3-4 méterrel előrébb vigye a labdát a szabadhoz. Nagyszerű mérkőzés volt, remek futball."

Rovatok