Index Vakbarát Hírportál

Nincs jegye? Menjen a tetőre!

2013. november 24., vasárnap 08:55

Nem egyszerű jegyhez jutni a világ legnépszerűbb klubjainak meccseire, pláne, ha rangadóról van szó. Ezt orvosolná a jövőben Manchester United azzal, hogy felküldi a tetőre a belépő nélkülieket.

Ha lehet hinni a Mirror által közölt terveknek, akkor az új Wembley mögött álló építészcsapatnak vad elképzelései vannak az Old Trafford felújításáról. A stadion tetőszerkezetére egy komplett szurkolói zóna épülne, a jegy nélkül maradt drukkerek onnan szurkolhatnának, mintha egy páholyban ülnének. A tetőre kényszerült szurkolótábor ráadásul komoly létszámú lenne, a tervek szerint húszezer ember is elférne, így a hangulatra is rá tudnának segíteni. 

Arra is van terv, hogy a hang bennmaradjon az arénában, egy hangszigetelő felhőt vonnának a stadion felé, ez tartaná bent a szurkolók hangját. A tervezők igyekeztek leszögezni, nem lenne különösebben drága a beruházás.

A drukkerek kiszolgálása lenne az egyik elsődleges cél a felújított arénában. A nézők nagy LED-kívetítőkön követhetnék a mérkőzéssel kapcsolatos információkat, a szélessávú internetet használva pedig italt rendelhetnének, a szurkolók közötti kommunikáció is megoldott lenne, csak legyen idejük a pályára is nézni olykor. 

A terveket kidolgozó cég az Egyesült Államokban több amerikaifutball csapat otthonát álmodta már meg, sportcsarnokokat, konferencia-központokat is terveztek korábban. 

Rovatok