Index Vakbarát Hírportál

Ennyi gól a mesében sincs: 8 meccsen 36!

2013. november 27., szerda 23:30

Emberhátrányban győzött a Real és a PSG, a Sahtar és a United lemosta ellenfelét, a Juventus pedig megszerezte első győzelmét idén a BL-ben. Ez, és még rengeteg gól volt a Bajnokok Ligájában.

A Manchester Unitedet sem a veszélyesre sikerült leszállás, sem Robin van Persie vagy épp Nemanja Vidic hiánya nem tudta kizökkenteni a Leverkusen elleni meccs előtt. David Moyes csapata ugyan kicsit álmosan kezdett, de a 22. percben mégis megszerezte a vezetést Valencia góljával. A szünetig Spahic öngólja segített még nekik, a második félidőt viszont végig uralták, sorban Evans, Smalling, majd Nani következett a gólokkal.

Az öt találatból négy Rooney gólpasszából született, egyedül Nani gólja előtt érkezett Giggstől a labda, mégis, talán az öregé volt a legszebb, aki pénteken már 40 éves lesz. Ennek ellenére kezdett, végig játszott, pazarul, középső középpályásként. Az 5-0-ás siker a legnagyobb arányú idegenbeli győzelem a Bajnokok Ligájában a Manchester United történetében, a siker pedig egyúttal a továbbjutást is jelentette az angoloknak.

Leverkusen vs Man United 0:5 GOALS HIGHLIGHTS

A csoport másik mérkőzése is gólokban gazdag volt. A Sahtar úgy nyert 4-0-ra a Real Sociedad ellen, hogy minden gólját brazil játékos szerezte, Douglas Costa ráadásul duplázni is tudott, első találata egészen káprázatos. A Sahtar a megszerzett három ponttal megelőzte ugyan a Leverkusent, de az utolsó fordulóban a Manchester Unitedhez látogat. A MU-nak egy pont kell majd a csoportelsőséghez, az ukrán klubnak viszont szinte biztosan három a továbbjutáshoz, mert a Leverkusen a kiesett Sociedaddal játszik.

Shakhtar vs Real Sociedad 4:0 GOALS HIGHLIGHT

A B csoportban a Real Madrid, pontosabban Sergio Ramos jól ráijesztett a szurkolóira, amikor a 26. percben piros lapot kapott, ám sem ez, sem pedig Cristiano Ronaldo hiánya nem látszott a spanyolokon a második félidőben. Az elsőben azért akadtak gondok, Gareth Bale remek - mit remek, fenomenális - szabadrúgásgóljára egy percen belül válaszolt Ümüt Bülüt, a szünet után viszont esélyt sem hagytak a hazaiak a Galatasaraynak. Előbb a remekül játszó Arbeloa szerezte meg a vezetést, majd a védő visszaadta a gólpasszt Di Mariának, míg a végeredményt Isco állította be egy szemtelen góllal. A győzelemmel a Madrid már biztosan a csoport élén végez.

Real Madrid v Galatasaray 4:1 GOALS HIGHLIGHT

Torinóban a Juventus az életben maradásért küzdött a Köbenhavn ellen. Az olaszok kétszer is Vidal tizenegyesével jutottak vezetéshez, miután az 56. percben Mellberg egyenlített, utána aztán könyörtelenül bedarálták a dánokat. Jól mutatja a második félidő iramát, hogy 7 perc alatt három gól is esett, ebből kettő eldöntötte a Juventus javára a mérkőzést. Hiába a három pont, a torinói csapat egyelőre csak annak örülhet, hogy még nem esett ki a BL-ből, a továbbjutást csak az utolsó fordulóban, a Galatasaray otthonában harcolhatja majd ki. Döntetlen kell neki Isztambulban, ha kikap, a Galata megy tovább.

Juventus vs Copenhagen 3:1 GOALS HIGHLIGHTS

A PSG-nek is emberhátrányban kellett bizonyítania az Olimpiakosz ellen. Ibrahimovic gyorsan, már a 7. percben vezetéshez juttatta a franciákat 100. BL-meccsén 39. góljával, a második félidő kezdése után alig egy perccel Marco Verratti viszont összeszedte második sárga lapját, így emberelőnybe kerültek a görögök - a 80. percben egyenlítettek is Manolasz találatával. Korai volt azt hinniük, hogy pontot menteken Párizsban, Cavani ugyanis egy remek kiugratás után eldöntötte a mérkőzést tíz perccel később.

PSG vs Olympiakos 2:1 GOALS HIGHLIGHTS

Legalább ilyen fordulatos volt a meccs Brüsszelben, sőt, ahol a Benfica nagyon megszenvedett a győzelemért. A vezetést a belgák szerezték meg a 17. percben Mbemba góljával, ám a vendég portugálok előbb Matic fejesével, majd a kongói védő öngóljával megfordították a mérkőzést. A hajrát az Anderlecht nyitotta Bruno egyenlítőgóljával, de az utolsó másodpercben Rodrigo életben tartotta a Benficát, ami beérte a csoportban az Olimpiakoszt. Ha a fiatal, 3 perccel korábban beállt csatár kihagyja, a portugálok búcsúznak, a görögök továbbmennek. Így viszont életben maradtak: az utolsó körben le kell győzniük otthon a PSG-t, és remélniük, hogy az Olimpiakosz Athénban nem bír az Anderlechttel. Nem túl biztató.

Anderlecht vs Benfica 2.3 GOALS HIGHLIGHTS

A D csoportban már korábban biztossá vált, hogy a Bayern München és a Manchester City lép tovább, az első hely sorsa még nem dőlt el, mostanra sem.

Pep Guardiola csapata kora este, könnyedén nyert Moszkvában: Robben és Götze góljai után Honda még tudott szépíteni egy tizenegyessel, ám Müller büntetője végleg eldöntötte a mérkőzést a 65. percben.

CSKA Moscow vs Bayern Munich 1-3 | All Goals & Highlights | 27-11-2013

A Manchester City megizzadt rendesen, még ha a végeredmény alapján nem is így tűnik, de alig bírtak hazai pályán a Viktoria Plzennel. A csehek kétszer is visszajöttek a meccsbe, előbb Agüero büntetőjére válaszolt Horava egy nagy bombával, majd Nasri gólja után használta ki Tecl, hogy nem tudtak felszabadítani a hazai védők. A Viktoria nem bírt a végét, előbb a csereként beállt Negredo talált be közelről, majd egy perccel a vége előtt Dzeko fejese adta meg a kegyelemdöfést a vendégeknek.

Man City vs Plzen 4:2 GOALS HIGHLIGHTS

A játéknapon a Manchester United, a Real Madrid és a Paris Saint-Germain harcolta ki a továbbjutást.

Bajnokok Ligája, 5. furdoló, 2. játéknap

A csoport:

Bayer Leverkusen (német)-Manchester United (angol) 0-5

Sahtar Donyeck (ukrán)-Real Sociedad (spanyol) 4-0

A csoport állása:

1. Manchester United 11* pont, 2. Sahtar Donyeck 8, 3. Bayer Leverkusen 7, 4. Real Sociedad 1

B csoport:

Real Madrid (spanyol)-Galatasaray (török) 4-1

Juventus (olasz)-FC Köbenhav (dán) 3-1

A csoport állása:

1. Real Madrid* 13, 2. Juventus 6, 3. Galatasaray 4, 4. FC Köbenhavn 4

C csoport:

Paris Saint-Germain (francia)- Olimpiakosz 2-1

Anderlecht (belga)-Benfica (portugál) 2-3

A csoport állása:

1. Paris Saint-Germain* 13, 2. Olimpiakosz 7, 3. Benfica 7, 4. Anderlecht 1

D csoport:

CSZKA Moszkva (orosz)-Bayern München (német) 1-3

Manchester City (angol)-Viktoria Plzen (cseh) 4-2

A csoport állása:

1. Bayern München* 15, 2. Manchester City* 12, 3. CSZKA Moszkva 3, 4. Viktoria Plzen 0

A *-gal jelölt csapatok már továbbjutottak.

Rovatok