Index Vakbarát Hírportál

Majdnem katasztrófa lett a United leverkuseni útjából

2013. november 27., szerda 11:55

Épségben megúszta a Manchester United a kölni leszállást, ugyanis nem sokkal az előtt, hogy a repülőgépük földet ért volna Németországban, a pilóta észrevette, hogy egy másik gép már a leszállópályán áll, ezért át kellett startolniuk. A második landolással már nem volt baj, a sikeres leszállás után a pilóta maga tájékoztatta az utasokat, hogy nem volt komoly vészhelyzet, mindössze azért kellett a hirtelen manőver, hogy biztosan elkerüljék a bajt.

A földetérés után Rio Ferdinand a következő üzetenet írta saját twitterén:

Megérkeztünk Németországba... éppen hogy... Most tértem csak magamhoz a rázós landolás után.

A repülőn tartózkodott a United kerete és a teljes háttérstáb, ám a keddi sajtótájékoztatón már vidáman állt az újságírók rendelkezésére David Moyes vezetőedző.

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján azonban nem ez lesz a legnagyobb gondja David Moyesnak, ugyanis Vidics, van Persie és Fellaini sem játszhatnak, de Jones és Rafael játéka is kérdéses. Ezek szerint igencsak szedett-vedett lesz a védelmük, akárcsak a hétvégén a Cardiff City (2-2) ellen. Motivációból azonban egyik oldalon sem lesz hiány, ha a United nyer, biztos csoportelsők, továbbjutnak, ha a Bayer Leverkusen, akkor ők kerülnek biztosan továbbjutó helyre.

A Real Madrid hazai pályán még Cristiano Ronaldo, Modrić, Khedira és Varane nélkül is esélyesebb a Galatasaray ellen. A portugál sérülése miatt elképzelhető, hogy Gareth Bale eredeti pozíciójában, vagyis bal szélsőként léphet majd pályára.

Torinóban viszont a Juventusnak nagyon hajtania kell majd, az olaszok ugyanis jelenleg az utolsók a csoportban. Ez persze nem akkora tragédia, hiszen csak egy ponttal vannak a törökök, illetve mostani ellenfelük, az FC Köbenhavn mögött, de a győzelem így is kötelező számukra. 

A C csoportban a PSG nagyon kényelmes helyzetben van, hiszen már egy döntetlennel is biztos csoportelsők lesznek, hajtania inkább az Olimpiakosznak kell, nehogy utolérje őket a Benfica. A portugálok vezetőedzője, Jorge Jesus sorsdöntő mérkőzésről beszélt, hiszen ha nem nyernek, lényegében lemondhatnak a továbbjutásról.

A legkevesebb izgalom a D csoportban lehet, ahol a Bayern és a Manchester City már eldöntötte a továbbjutás kérdését, kettejük sorrendje azonban még nem dőlt el, mint ahogy mögöttük a harmadik, Európa Ligába jutást jelentő hely sorsa sem, így a maradék két forduló nem teljesen tét nélküli. A CSZKA sokat javult a szeptemberi mérkőzéshez képest, melyen a németek akkor simán 3-0-ra nyertek, ám Guardiola csapata BL-rekordra hajt: ha Moszkvában nyernek, sorban 10. győzelmüket aratnák, amivel megelőznék a Barcelonát. Mindezt azonban Ribéry, Mandzukić, Pizarro, Shaqiri és Schweinsteiger nélkül kellene elérniük, amiből látszik, hogy meglehetősen tartalékos lesz a német csapat.

Bajnokok Ligája 5. forduló, 2 játéknap

A csoport:

Bayer Leverkusen (német)-Manchester United (angol) 20.45

Sahtar Donyeck (ukrán)-Real Sociedad (spanyol) 20.45

A csoport állása:

1. Manchester United 8 pont, 2. Bayer Leverkusen 7, 3. Sahtar Donyeck 5, 4. Real Socidad 1

B csoport:

Real Madrid (spanyol)-Galatasaray (török) 20.45

Juventus (olasz)-FC Köbenhav (dán) 20.45

A csoport állása:

1. Real Madrid 10, 2. Galatasaray 4, 3. FC Köbenhavn 4, 4. Juventus 3

C csoport:

Paris Saint-Germain (francia)- Olimpiakosz 20.45

Anderlecht (belga)-Benfica (portugál) 20.45

A csoport állása:

1. Paris Saint-Germain 10, 2. Olimpiakosz 7, 3. Benfica 4, 4. Anderlecht 1

D csoport:

CSZKA Moszkva (orosz)-Bayern München (német) 18.00

Manchester City (angol)-Viktoria Plzen (cseh) 20.45

A csoport állása:

1. Bayern München* 12, 2. Manchester City* 9, 3. CSZKA Moszkva 3, 4. Viktoria Plzen 0

A *-gal jelölt csapatok már továbbjutottak.

Rovatok