Index Vakbarát Hírportál

Aranylabda nélkül is a legjobb vagyok

2013. november 28., csütörtök 13:42

Miközben az Aranylabdát már mindenki odaadta Franck Ribérynek, aztán meg Cristiano Ronaldónak, Zlatan Ibrahimovićot nem túlságosan érdekli az egyre inkább színjátéknak tűnő jelölési folyamat.

„Nincs szükségem az Aranylabdára ahhoz, hogy tudjam, én vagyok a legjobb. Ez, úgy látszik, más játékosokat, sokkal jobban érdekel. Nem gondolok a díjra, egyáltalán nem fontos nekem" - nyilatkozta a PSG csatára.

Svéd játékos eddig sosem lett a FIFA Év játékosa és Aranylabdát sem nyert. Ibrahimović remek formában játszott az idén, a PSG-vel bajnok lett, a Bajnokok Ligájában már nyolc gólnál jár, az angoloknak rúgott ollózós góljával a Puskás-díj esélyesei között van, de a világbajnoki pótselejtezőn is megmutatta klasszisát, két gólt is rúgott Portugáliának a visszavágón.

Az Aranylabda esélyesének sokáig a Bayern Münchennel BL-t nyerő Ribéryt tartották, de egyre többen vélik úgy, hogy Cristiano Ronaldo fogja azt megkapni. Ribéryvel lemondták a hivatalos fotózást, és a szavazás meghosszabbítása is arra utalt, hogy esélyt akarnak adni a svédeknek mesterhármast rúgó Ronaldónak. Ez lehet Sepp Blatter FIFA-elnök érdeke is, aki Ronaldo-paródiája és a játékos kritizálása miatt kellemetlen helyzetbe került.

Rovatok