Index Vakbarát Hírportál

Na, mire megy újabb 21 milliárd?

2013. december 4., szerda 09:24 | aznap frissítve

Cikkünk az MLSZ reakciójával frissült

A Népszabadság információi szerint a kormány újabb stadionfejlesztési programról tárgyalt, a tervek szerint 2016-ig huszonhat stadiont újítanának fel. A projekt huszonegymilliárd forintba kerülne.

A lap úgy tudja, a legtöbb pénzt a Honvéd kapná fejlesztésre, egy nyolcezer fő befogadására alkalmas arénát építenének a fővárosi klubnak ötmilliárd forintból. A Pécs, a Nyíregyháza, a Vasas és a Zalaegerszeg is egymilliárdból fejleszthetne. A három csapatból csak a Pécs NB I.-es, a Nyíregyháza vezeti az NB II.-t, a Zalaegerszeg ötödik, a Vasas tizedik helyen áll a másodosztályban. 

Az élvonalból a Paks és a Kaposvár otthonának felújítására nyolcszázmillió juthat, ugyanennyit kapna az NB II.-ben hetedik Békéscsaba is, a siófoki arénára hatszázmilliót különítenének el. 

Meglepő nevek is szerepelnek a listán. Gyirmóton hatszázmillióból húznának fel egy arénát, de Cegléd, Kozármisleny, Ajka és Balmazújváros sem futballfellegvár, mégis négyszázmilliós tétel szerepel a nevük mellett a listán. Szigetszentmiklós és Kisvárda a kiesés ellen harcol a másodosztályban, oda is jutna százhúszmillió. 

Gyirmót pályája


Nagyobb térképre váltás

Az már korábban kiderült, hogy az NB I.-ben újonc Mezőkövesd jövőre is kaphat négyszázmilliót, hogy klubházat tudjon építeni, a Diósgyőri VTK-nak 4,5 milliárdot ígértek oda, az MTK stadionját is fel fogják újítani. 

A Debrecen, a Ferencváros és a Felcsút új stadionja már 2014-ben elkészül. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hosszú távú fejlesztési stratégiájában kiemelt helyen szerepel a sportág infrastrukturális feltételeinek javítása. Fontos pillanat, hogy a Kormány keddi döntésének hatására felgyorsul a létesítmények felújításának üteme, ez pedig az MLSZ és a magyar labdarúgó-társadalom életében kiemelkedően fontos és örömteli történés, olvasható az MLSZ honlapján.

Az elfogadott összeg tehát nem új forrást jelent, hanem a program elindulását, amelyet a stadionok gyors felújítása követ - írja az MTI. 

A projektre fordítandó összesen 40 milliárd forintból jut a meglévő pályák komfortosítására is, így 2016-ig összesen 1000 futballpálya újul meg. Ezen összeg mintegy felének felhasználásáról döntött most a magyar kormány.

Rovatok