Index Vakbarát Hírportál

Őrület, ami Lille-ben megy 1035 perce

2013. december 4., szerda 14:03

A francia bajnokságban a két milliárdos klub, a PSG és a Monaco közé befurakodott a 2. helyre a Lille, amelynek félelmetes sorozata már szeptember közepe óta tart a bajnokságban, azóta nem kapott gólt. 

A nagy széria még a szeptember 15-én, a Nice elleni meccs után indult, akkor 2-0-ra kapott ki az észak-francia csapat, azóta viszont csak a ligakupában tudtak gólt lőni nekik. Az Auxerre egy hosszabbításos meccs 113. percében talált be a kapujukba. 

Kedd este a Marseille elleni mérkőzést is kapott gól nélkül hozták le, de korábban a Monaco sem tudott betalálni nekik a bajnokságban. A csapat kapusa, a nigériai válogatott Vincent Enyeama sorozata már tizenegy bekapott gól nélküli találkozónál és 1035 percnél jár, ezzel a PSG-kapus Sirigu tavalyi, 950 perces szériáját körözte le. 

A rekordhoz egyébként másfél meccs hiányzik még, a francia bajnokságban, a bordeaux-i Gaetan Huard, a 1992/93-as bajnokságban 1176 percig nem kapott gólt.

Az idei szezonban tizenhat meccsen mindössze négy gólt kapó Lille a következő fordulóban éppen Bordeaux-ba megy, aztán a Bastiát fogadja otthon, majd a PSG következik, ellenük már nehéz lesz, Ibrahimović és Cavani vezeti a francia góllövőlistát. 

Vincent Enyeama | King of clean sheets

A francia rekordnál is jobb sorozata volt a holland Edwin Van Der Sarnak. A Manchester United kapusa öt éve 1311 percig húzta kapott gól nélkül a Premier League-ben. Az olaszoknál a kilencvenes évekből Sebastiano Rossi őrzi a rekordot, a Milanban 929 percig tartotta magát az 1993/94-es idényben, amíg egy bombagól meg nem szakította a sorozatot. 

Az IFFHS statisztikája szerint az abszolút csúcs egy brazil kapusé, Mazarópi 1977 és 1978 között 1816 percig védte meg kapuját. A magyar rekordot egyébként Szűcs Lajos tartja 769 perccel. 

Rovatok