Index Vakbarát Hírportál

Saját ultrákat gründol a Real

2013. december 7., szombat 11:24

Amióta az állandósult balhék és belső nézeteltérések miatt feloszlatta magát a Real Madrid leghíresebb szurkolói csoportja, az Ultras Sur, a futballklub vezetői saját ultracsoport létrehozásán dolgoznak. Az utolsó cseppet a Real Sociedad elleni meccs idején kitört balhé jelentette. Azóta a Bernabéu stadionban a csoport volt helye, a déli kapu mögötti szektor rettenetesen foghíjas. 

A klubvezetés úgy döntött, nem várja meg a szezon végét, és 35 év alattiak között toboroznak egy saját ultracsoportot, írja a Marca. A klub most a rendőrséggel együttműködve azonosítja a szurkolók között a balhésakat, de akivel eddig nem volt baj, az a régi csoportból is jelentkezhet. Az új csoport tagjai madridi szurkolói kártyát kapnak, és még belépőt sem kell majd fizetniük.

Az új szurkolói csoport működése azonban koncepciójában is el fog térni az eddigiektől, a Madrid a Borussia Dortmund a világon egyedülálló szurkolói táborát tekinti követendőnek, hasonlót szeretnének Madridban is. Igaz, Spanyolországban például nem engedélyezett az állóhely, ami Dortmundban alap, de az ottani sárga "fal"-hoz hasonlóan fehér falat szeretnének ők is háttérnek.

A változás lényege az, hogy az új rajongótábor különféle ideológiáktól mentesen szurkolna, előre betanulná a különféle koreográfiákat, amelyek a mérkőzések alatt a hátteret jelentenék.

A kb 30 éve alapított Ultras Sur szélsőséges nézetiről híres, korábban rengeteg balhéjuk volt, ami miatt többször is áthelyezték a csoportot, amely azonban néhány hete bejelentette, feloszlatja magát, írja az Ultras Liberi.

Rovatok