Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo vs. Messi vs. Ribéry

2013. december 9., hétfő 14:29 | aznap frissítve

A címvédő argentin Lionel Messi (FC Barcelona), a francia Franck Ribéry (Bayern München), valamint a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) maradt versenyben a FIFA-Aranylabdáért.

Az eredetileg betervezett ötfős helyett háromfősre szűkített listát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfő délután hozta nyilvánosságra.

Az eredmények alapján az idén Ribérynek van a legnagyobb esélye az Aranylabdára, a francia válogatott futballista az elmúlt szezonban megnyerte a német bajnokságot és a kupát, illetve a Bajnokok Ligájában is első lett a Bayern Münchennel.

A legutóbbi négy Aranylabdát elnyerő Messi az elmúlt idényből  egy bajnoki és gólkirályi címet nyert a Barcelonával, ráadásul az idén sérülései miatt nem játszott folyamatosan csúcsformában.

A 2008-as aranylabdás Cristiano Ronaldo nem nyert ugyan trófeát a Real Madriddal, de óriási formában futballozik, a világbajnoki pótselejtezőn a svédek ellen két mérkőzésen négy gólt szerzett, amivel akár át is írhatta a papírformát. Már csak azért is, mert a FIFA november 20-án, a vb-pótselejtezős párharc visszavágójának másnapján – hivatalosan a kevés beérkezett szavazat miatt – meghosszabbította a voksolást, írja az MTI.

A FIFA a női játékosok listáját is háromfősre szűkítette: a német Nadine Angerer, a brazil Marta és az amerikai Abby Wambach van még versenyben.

A győztest január 13-án, a FIFA zürichi gáláján nevezik meg.

Rovatok