Index Vakbarát Hírportál

1061 perc után bukott a nyolckarú kapus

2013. december 10., kedd 10:17

„Ha az ember mögött egy olyan kapus véd, akinek nyolc karja van, akkor nem kell aggódnia" - mondta a Lille védője, Simon Kjaer a múlt héten, miután megverték a Marseille-t, és kapusuk, a nigériai Vincent Enyeama sorozatban tizenegyedik mérkőzésén sem kapott gólt.

A kapusnak a Bordeaux elleni, idegenbeli mérkőzést is ki kellett volna húznia, hogy legyen esélye az 1176 perces francia góltalansági rekord megdöntésére, amit még Gaetan Huard állított fel 1993-ban. 

A bajnoki 27. percében azonban jött egy lövés a bordeaux-i N'Guémtól, a labdába úgy nyúlt bele az egyik vendégvédő, hogy Enyeamának esélye se legyen hárítani, a másik irányba indult. 

A szerencsétlen bekapott gól után csak mosolygott a nigériai, aki 1061 perc után kapott gólt a bajnokságban, valamivel több mint egy órát kellett volna még húznia a rekordért. Enyeama amúgy a vendégek legjobbja volt, két nagy védést is bemutatott a hajrában. 

Goal Landry N'GUEMO (27') - Girondins de Bordeaux - LOSC Lille (1-0) - 08/12/13 (FCGB - LOSC)

„Őszintén szólva egyszer sem gondotlam a rekordra. Ha ott vagyok a pályán, az a legfontosabb, hogy jól érezzem magam. Akkor sincs gond, ha gólt rúgnak nekem. Már mindenki arra várt, mikor kapok végre gólt, ezért mosolyogtam. A csapattársaim akarták igazán, hogy megdöntsem a rekordot, én viszont a következő mérkőzésre is úgy megyek majd ki, hogy csak a győzelemre gondolok." 

Enyeama sorozata még szeptember közepén kezdődött a Socheaux elleni bajnokin, közel két hónapig nem lehetett neki betalálni a bajnokságban, tizenhetedik meccsén csak az ötödik gólját kapta. 

Rovatok