Index Vakbarát Hírportál

A DVSC engedett az ultráknak

2013. december 10., kedd 11:18

Akár el is törölhetik a szurkolói regisztrációt Debrecenben, az NB I.-es futballklub elnöke, Szima Gábor közbenjár majd az ügyben a szövetségnél, ígérte egy szurkolói fórumon. Hangsúlyozta, hogy a regisztrációt az MLSZ írta elő, nem ők, írja a civishir.hu

A lapban megjelentekre délután a szövetség szóvívője reagált, azt mondta, minden klubvezetőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a név szerinti beléptetést nem az MLSZ, hanem a hatályos jogszabály írja elő a stadionok rendjének biztosítása érdekében.

Hozzátette, klub feladata és felelőssége a jogszabály alapján, hogy a stadionokba látogatók érdekében hozott törvényt, a nézők személyre szóló beléptetését olyan módon hajtsa végre, hogy azt a mérkőzésre járók szinte észre se vegyék

A magyar szövetség tízéves stratégiai tervének egyik kiemelt célja, hogy a kluboknál működjön egy regisztrációs rendszer, hogy a balhésabb szurkolókat ki lehessen szűrni a stadionokból. 

Szima az ankéton elmondta azt is, hogy a jövő tavaszra elkészülő új stadionban várhatóan húsz százalékkal lesznek drágábbak a jegyek, a komfort viszont sokkal nagyobb lesz, mint az Oláh Gábor utcai arénában. Ha minden jól megy, akkor a klub május 10-én, az Újpest elleni bajnokin avathatja majd a húszezres Nagyerdei Stadiont, de ezt egyelőre senki ne vegye készpénznek. 

A klub azt tervezi, hogy a jövőben maximalizálják az idegenlégiósok számát, nyolcnál több külföldi játékost nem szeretnének alkalmazni a keretben, inkább a saját nevelésű játékosokra építenének. 

A Debrecen az első helyen zárta az őszt a magyar bajnokságban, négy ponttal előzik meg a Videotont. 

Rovatok