Index Vakbarát Hírportál

A Bayern 2-0-ról égett, Ronaldo BL-rekorder

2013. december 10., kedd 22:57

A Manchester United, a Bayer Leverkusen, a Real Madrid, a Bayern München, a Manchester City, a PSG és az Olimpiakosz már nyolcaddöntős a Bajnokok Ligájában. A Sahtar, a Benfica és a Viktoria Plzen az EL-ben folytatja.

A továbbjutásról döntött volna a Galatasaray-Juventus mérkőzés, harminc perc után viszont félbe kellett szakítani. Az isztambuli meccsre előbb jégeső csapott le, percek alatt beterítette a pályát, aztán olyan intenzíven kezdett havazni, hogy nem lehetett folytatni a játékot, a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat.

Az UEFA úgy tervezte, húsz perc kényszerszünet után folytatják a mérkőzést, a pályamunkások folyamatosan dolgoztak, takarították a pályát. A portugál Proenca bíró és stábja többször kijött, hogy megnézzék a gyep állapotát, végül úgy döntöttek, balesetveszély miatt nem lesz folytatás. Szerda délután egy órától pótolnak majd, állítólag egész nap havazni fog. 

A csoport másik mérkőzésén a Real Madrid a Köbenhavn vendégeként lépett pályára, sérülése után ott volt a kezdőben Cristiano Ronaldo, de Bale és Isco is játszott. A spanyolok a 25. percben szerezték meg a vezetést, Modric a tizenhatos előtt becsapott két védőt, majd belsővel szépen csavart a léc alá. A szünet után jött rögtön a második gól, Cristiano Ronaldo növelte az előnyt, ám később tizenegyest hibázott. A 2-0 maradt a végéig, ezzel a madridiak beállították a Manchester United és a Barcelona csoportkörös BL-gólrekordját, húsz gólt szereztek hat mérkőzésen, a kihagyott büntetőn múlt az új rekord. C. Ronaldo kilenc gólja így is új csúcs, egy játékos sem rúgott ennyit a csoportkörben korábban. 

Copenhagen vs Real Madrid 0-2 All Goals and Highlights 10.12.2013

Ritkán bukik így a Bayern

A nap rangadóját a Bayern München játszotta otthon a Manchester City ellen, a mérkőzésnek komoly tétje viszont nem volt, korábban már eldőlt, ők ketten mennek tovább a csoportból. A müncheniek így is bekezdtek, Müller és Götze gólja után kettővel vezettek tizenkét perc után, az angolok védelme teljesen szétesett, rögtön cseréltek is.

A 28. percben viszont már a Bayern-védelem hagyott ki, David Silva maradt egyedül a hazaiak ötöse előtt, góljával szépítettek a vendégek. Guardiola idegeskedett, nem véletlenül, a City a második félidőben előbb egy tizenegyessel egyenlített, aztán pár perccel később, a 63.-ban Milner a vezetést is megszerezte. Az angol csapat 0-2-s hátrányból tudott nyerni a címvédő ellen, ilyen sem gyakran történik a Bayernnel.

Bayern Munich 2-3 Manchester City All Goals and Highlights 10.12.2013

A másik mérkőzésen CSZKA Moszkva a pont nélkül álló Viktoria Plzennel meccselt idegenben. A 0-0-s első félidő után Musa góljával szerezték meg a vezetést a 65. percben, azonban két percre rá Dzagojev kiállítása miatt emberhátrányba kerültek. A csehek tíz percre rá Kolar góljával egyenlítettek, a hajrában pedig a győzelmet is megszerezték, Wagner a 90. percben talált be. A kiscsapatnak ezek voltak az első pontjai az idei sorozatban, győzelemmel búcsúztak a BL-től, és az Európa Ligában folytathatják. 

Az Olimpiakosz két tizenegyest is kihagyott 

Nagy volt a harc a C csoportban a második helyért, a hét-hét ponttal álló Benfica és Olimpiakosz között. A Benfica a már továbbjutott PSG-t fogadta, a vendégek Ibrahimovic nélkül játszottak, Cavani góljával így is vezettek, ám a portugálok a szünet előtt tizenegyesből egyenlítettek. A második félidőben Gaitan góljával a vezetést is megszerezték, ezzel 2-1-re nyert a Benfica. 

Benfica vs PSG 2-1 | All Goals and Highlights

Az Olimpiakosz is otthon harcolhatta ki a továbbjutást, a csoportban utolsó Anderlecht volt a vendég. Javier Saviola a 33. percben betalált, a belgáktól öt perccel később Klestjan egyenlített. A második félidőben volt esemény bőven. Az Anderlechtből Kouyatét kiállították, a megítélt büntetőt Saviola elhibázta. Nyolc perccel később javított, gólt lőtt, ezzel ismét a hazaiak vezettek. A 72. percben növelhették volna az előnyt, újabb tizenegyest ítélt nekik a bíró, ezt Weiss hagyta ki. A tizenegyesdrámának még mindig nem volt vége, a görögök a 95. percben kaptak egy újabbat. Mitrovics állt a belgák kapujába, miután N'Sakala után kapusukat is kiállították, a labda mögé pedig Alejando Dominguez, aki nem hibázott, 3-1 lett a végeredmény. A győzelemmel az Olimpiakosz jutott a nyolcaddöntőbe, a meccs végére nyolc emberre fogyatkozott Anderlecht kiesett, a Benficának marad az Európa Liga.

A Bayer Leverkusen is behúzta

A Manchester Unitedet csak megszorongatni tudta a Sahtar Donyeck idegenben, az ukránokat Phil Jones 67. percben szerzett góljával verték Rooneyék. Ez a szintén továbbjutásra hajtó Bayer Leverkusennek jött jól, a német csapat idegenben nyert a csoportban utolsó Real Sociedad ellen, ezzel bejutottak a legjobb tizenhat közé. 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:

A csoport:

Manchester United (angol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 1-0 (0-0)

gól: Jones (67.)

Real Sociedad (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 0-1 (0-0)

gól: Toprak (49.)

A csoport végeredménye: 1. Manchester United 14 pont, 2. Bayer Leverkusen 10, 3. Sahtar Donyeck 8, 4. Real Sociedad 1

B csoport:

Galatasaray (török)-Juventus (olasz) - elhalasztották

FC Köbenhavn (dán)-Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-1)

gól: Modric (25.), Ronaldo (48.)

A csoport állása: 1. Real Madrid 16 pont/6 mérkőzés, 2. Juventus 6/5, 3. Galatasaray 4/5 (7-14), 4. FC Köbenhavn 4/6 (4-13)

C csoport:

Benfica (portugál) - Paris Saint-Germain (francia) 2-1 (1-1)

gól: Lima (45., 11-esből), Gaitan (59.), illetve Cavani (37.)

Olimpiakosz (görög)-Anderlecht (belga) 3-1 (1-1)

gól: Saviola (33., 58.), Dominguez (95., 11-esből), illetve Kljestan (39.)

piros lap: Kouyate (49., Anderlecht), N'Sakala (88., Anderlecht), Proto (93., Anderlecht)

A csoport végeredménye: 1. Paris Saint-Germain 13, 2. Olimpiakosz 10, 3. Benfica 10, 4. Anderlecht 1

D csoport:

Bayern München (német)-Manchester City (angol) 2-3 (2-1)

gól: Müller (5.), Götze (12.), illetve Silva (28.), Kolarov (59., 11-esből), Milner (63.)

Viktoria Plzen (cseh)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-1 (0-0)

gól: Kolar (76.), Wagner (90.), illetve Musa (65.)

piros lap: Dzagojev (67., CSZKA Moszkva), Wernbloom (93., CSZKA Moszkva)

A csoport végeredménye: 1. Bayern München 15 pont, 2. Manchester City 15, 3. Viktoria Plzen 3, 4. CSZKA Moszkva 3

Rovatok