Index Vakbarát Hírportál

Az ufóhívők nekimentek a vb-sorsolásnak

2013. december 10., kedd 10:37

Négy nap alatt több, mint 5 millióan nézték meg a Youtube-on azt a videót, melyen az X-Akták című filmsorozat zenéjére azt bizonygatják, hogy a FIFA manipulálta a 2014-es vb sorsolását.

Mi van a háttérben?

  • 341
    Alakváltó gyíkemberek irányítják a FIFA-t
  • 339
    Blatter előre összerakta a csoportokat
  • 153
    Semmi, így néz ki egy sorsolás
  • 125
    Eladták a vb sorsolását

A videó készítőjének az lett gyanús, hogy Jerome Valcke, a FIFA főtitkára a pult fölött nyitja ki az országokat tartalmazó golyócskákat, ám a válogatott nevét mutató cetlit minden esetben a kamera képén kívülről, a pult által takart területről veszi elő. Az egyetlen ország Brazília, amit nem ő mutat fel, ám azt lehetett tudni, hogy a házigazdáké az A csoport 1-es pozíciója - őket Cafú mutatta fel, a többit azonban már Valcke.

A videón azt is elemzik, hogy Fernanda Lima sokkal gyorsabban mutatja fel, hogy ki hányas helyre került a csoporton belül, mint ahogy Valcke bemutatta az országokat, a modell kezében ráadásul láthatóan összetekeredik a cetli, amikor elengedi az egyik felét, a főtitkár kezében látható papírok azonban egyenesek maradnak, ami a videós szerint azt bizonyítja, hogy a pult mögött kicserélte a golyóban található, összetekert papírt arra, amelyiket valóban bemutatta.

A videó alatti kommentekben a FIFA-t maffiának nevezik, de egyesek ufókat emlegettek.

Rovatok