Index Vakbarát Hírportál

A Galata mocsárban ejtette ki a Juvét

2013. december 11., szerda 15:45

Kedd este a 31. percben szakadt félbe a Galatasaray–Juventus Bajnokok Ligája-mérkőzés, a pálya használhatatlansága miatt szerda délután folytatták a csapatok.

A továbbjutásról döntő csoportmeccs játékvezetői labdával indult, mivel bedobásnál hagyták abba kedden. A 16,5 órás szünet után még a galatás Ebouénak is engedélyt kellett kérnie a bírótól, hogy visszatérhessen a pályára, mert éppen ápolták, amikor a portugál Proenca megállította a találkozót előző nap. 

Az időjárás semmit nem javult, szakadt a hó, a pálya pedig pocsék állapotban volt, a középpálya egyes részei inkább szántóföldhöz hasonlítottak. A törökök nem is nagyon törték magukat, hogy letakarítsák azt a térfelet, amerre a Juventusnak kellett támadnia a második félidőben. Ennek meg is lett az eredménye.

A csonka első félidő és a szünet után a Galatasaray volt a veszélyesebb, Drogba és Sneijder próbálkozott többször is, a vendégektől Marchisio tűnt fel a hazaiak kapujánál.

Az időjárás percenként változott, hol szakadt a hó, hol a szél fújta be a havat a tetőszerkezetről. Aztán a hajrában egy Drogba csúsztatás után Sneijder eldöntötte a meccset, levette a labdát, és a hosszúba lőtt. A Galatasaraynak az 1-0 is elég volt a továbbjutáshoz.   

Galatasaray 1 0 Juventus Sneijder Gol

A végén még a Juventus szabadrúgást lőhetett, Tevez huszonötről próbálkozott, de a sorfalat találta el. A megszerzett labdából kontráztak egyet a törökök, nem sokon múlt, hogy megszerezzék a második góljukat.

A vége 1-0 lett, a Galatasaray a Real Madrid mögött ment tovább a csoportból, a harmadik Juventusnak marad az Európa Liga, melynek döntőjét Torinóban rendezik majd. 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló:

B csoport:

Galatasaray (török)-Juventus (olasz) 1-0 (0-0)

----------------------------------------------

gól: Sneijder (85.)

A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 16 pont, 2. Galatasaray 7, 3. Juventus 6, 4. FC Köbenhavn 4

Rovatok