Index Vakbarát Hírportál

Börtönbe megy a Honvéd volt középpályása

2013. december 12., csütörtök 10:38

Börtönbe kell vonulnia Davide Lanzafaménak. A Bp. Honvéd egykori labdarúgóját egy hónap szabadságvesztésre ítélte az olasz bíróság, mert bizonyítottnak látta, hogy a 26 éves játékos részt vett két ottani másodosztályú találkozó manipulálásában, írja a Blikk.

A középpályás korábban beismerő vallomást tett, megerősítette, hogy a 2008. május 10-én játszott Bari–Treviso (0-1) és a 2009. május 23-i Salernitana–Bari (3-2) meccs elcsalásáért 6-7000 eurót (1,8-2,1 millió forintot) kapott.

„A Treviso elleni mérkőzés hetének első napján valaki megkeresett a csapat öregjei közül, arra kért, hogy a vendégek győzelmét elősegítve manipuláljuk a végeredményt, anyagi ellenszolgáltatást ígértek. Abban az idényben harminchét találkozón játszottam, és így az egyezség sikere érdekében nem hagyhattak ki."

Az ANSA olasz hírügynökség szerint az előző bajnokságban a Honvéddal bronzérmes játékos vádalkut között az ügyészséggel, ezért úszta meg viszonylag olcsón. Hozzá hasonlóan szintén egy hónapos börtönbüntetést kapott Cristian Stellini, aki a Juventus jelenlegi edzőjének, Antonio Conténak volt a segítője, és a Bari egykori játékosa, Nicola Santoni.

Rovatok