Index Vakbarát Hírportál

EL: Soldado-tripla, a PSV leégett, kiesett

2013. december 12., csütörtök 23:38

A Tottenham hat győzelemmel fejezte be az Európa Liga csoportkörét, a londoni csapat az Anzsi ellen nyert otthon 4-1-re. A hazaiak góljaiból hármat a nyáron igazolt Soldado vállalt, Holtby is betalált. Mindkét csapat továbbment a csoportból.

Tottenham Hotspur 4-1 Anzhi Makhachkala ~ All Goals & Highlights

Az angolok mellett Gulácsi Péter csapata, a Salzburg is tizennyolc ponttal zárta csoportját, csütörtök este az Esbjerg ellen nyertek 3-0-ra, a magyar kapus végigjátszotta a meccset. 

A nap égése a holland PSV-é volt, az eindhoveni csapat otthon biztosíthatta volna be a továbbjutást az ukrán Csernomorec ellen, ehelyett 1-0-ra kikaptak, és kiestek a sorozatból. 

A Bajnokok Ligája után az Európa Liga sem úszta meg leállított meccs nélkül, igaz itt legalább be tudták fejezni a találkozót. A Maccabi Haifa a kazah Sahter Karagandi ellen meccselt otthon, amikor a stadion világítórendszere meghibásodott, egy darabig állt a játék. A Maccabi 2-1-re nyert, és harmadik helyen végzett csoportjában.

A csütörtök esti csoportkör után kialakult az Európa Liga egyenes kieséses szakaszának végleges mezőnye. A továbbjutók: Valencia (spanyol), Swansea (angol), Ludogorec Razgrad (bolgár), Csornomorec Odessza (ukrán), Salzburg (osztrák), Esbjerg (dán), Rubin Kazany (orosz), Maribor (szlovén), Fiorentina (olasz), Dnipro Dnipropetrovszk (ukrán), Eintracht Frankfurt (német), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Genk (belga), Dinamo Kijev (ukrán), Sevilla (spanyol), Liberec (cseh), Lyon (francia), Betis (spanyol), Trabzonspor (török), Lazio (olasz), Tottenham Hotspur (angol), Anzsi Mahacskala (orosz), PAOK (görög), AZ Alkmaar (holland).

Hozzájuk csatlakoznak majd a Bajnokok Ligája csoportkörében harmadik helyezett klubok: Sahtar Doneck (ukrán), Juventus (olasz), Benfica (portugál), Viktoria Plzen (cseh), Basel (svájci), Napoli (olasz), Ajax (holland), Porto (portugál).

Eredmények:

Valencia–Kubany Krasznodar 1–1 

St. Gallen–Swansea City 1–0 

Dinamo Zagreb–Ludogorec Razgrad 1–2 

PSV–Csornomorec Odessza 0–1

Salzburg–Esbjerg 3–0

Standard Liege–Elfsborg 1–3 

Zulte Waregem–Rubin Kazany 0–2 

Maribor–Wigan 2–1

Pandurii–Pacos Ferreira 0–0

Fiorentina–Dnipro Dnipropetrovszk 2–1 

Eintracht Frankfurt–APOEL Nicosia 2–0 

Maccabi Tel-Aviv–Bordeaux 1–0

Thun–Genk 0–1

Dinamo Kijev–Rapid Wien 3–1 

Freiburg–Sevilla 0–2

Estoril Praia–Slovan Liberec 1–2

Vitória Guimaraes–Lyon 1–2 

Real Betis–NK Rijeka 0–0

Apollon Limassol–Legia Warszawa 0–2

Lazio–Trabzonspor 0–0

Sheriff–Tromsö 2–0

Tottenham–Anzsi Mahacskala 4–1 

PAOK–AZ Alkmaar 2–2 

Maccabi Haifa–Sahtyor Karagandi 2–1

Rovatok