Index Vakbarát Hírportál

Kassai pokollá tette az Arsenalnak a hajrát

2013. december 12., csütörtök 10:19

Nehéz helyzetbe került az Arsenal a Napoli elleni sorsdöntő Bajnokok Ligája-csoportmeccs hajrájában, miután Kassai Viktor kiállította a Mikel Artetát.

Az angolok középpályása a 63. percben szedett össze egy sárgát, a 76.-ban pedig jogosan megkapta a másodikat, Callejon ellen szabálytalankodott. Kassai döntését nem kérdőjelezte meg az angol sajtó, amely szerint Artetának csapatkapitányként jobban kellett volna vigyáznia. Egyedül az amerikai ESPN egyik szakértője vélte túl szigorúnak a magyar bíró döntését. 

A Napoli 1-0-ra vezetett a kiállításkor, a vendég Arsenalnak nagy nyomás alatt kellett kihúznia a hátralévő időt emberhátrányban. Az olaszoknak még két gólra volt szükségük, hogy továbbmenjenek, a 93.-ban Callejon meg is szerezte a másodikat, de a házigazdáknak már nem maradt idejük. Közben a Dortmund is előnybe került a csoport másik meccsén, így a Napoli a 2-0-s győzelem ellenére kiesett. 

Jogos volt a második sárga?

  • 2491
    Igen
  • 1015
    Nem
  • 455
    Nem tudom

Az Arsenal a kiállítás miatt nem vetheti majd be Artetát a nyolcaddöntő első mérkőzésén, azt még nem lehet tudni, ki lesz az angolok ellenfele, a nyolcaddöntőket hétfőn sorsolják. 

Kassai legutóbb októberben állított ki nemzetközi meccsen, a Bulgária–Csehország vb-selejtezőn az egyik hazai játékos gúnyosan megtapsolta a magyar bírót, aki erre felmutatta a második sárgát. Márciusban a francia-spanyol selejtezőn osztott ki két sárgát egy percen belül a francia Pogbának.

Rovatok