Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo hajtott, a másik tíz becsődölt

2013. december 14., szombat 18:17

A spanyol bajnokság 16. fordulójában a ligaelső Barcelonát három pont hátránnyal követő Real a 16. helyen álló, a kieséssel harcoló Osasunával játszott idegenben. A Madrid jó formában van, utóbbi öt bajnokiját megnyerte, ez a sorozat most, Pamplonában megszakadt, 2-2 a végeredmény.

Az első helyzet a 10. percben C. Ronaldo előtt adódott, aki egy góllal beérte volna Alfredo di Stefano idegenbeli bajnokigól-rekordját, a 71-et, de a portugál laposan mellé lőtt.

Az Osasuna kijött az első percek Real-szorításából, sőt, a 16. percben Riera a bajnokságban 6. gólját érte el, egy jobbról, külsővel beadott labdát fejelt hat méterről a jobb felső sarokba.

Oriol Riera Goal - Osasuna vs Real Madrid 1-0

A 18. percben nem kapott meg egy egyértelmű 11-est a Real, Modric jogosan reklamált, de hiába.

A 39. percben megint Riera fejelt gólt. Lopez hatalmasat védett egy szöglet utáni beadásnál, de a kipattanóra csak az osasunai ért oda. Hiába volt szinte folyton a labda a Madridnál, a hazai csapat 2-0-ra vezetett.

Riera - Osasuna Vs Real Madrid - 2-0

A 44. percben Sergio Ramos második sárgával, egy felesleges, félpályánál elkövetett szabálytalansággal kiállíttatta magát, a Madrid emberhátrányba került. A 45. percben mégis jött a Real-gól, Isco 18 méteres, lapos lövése befért a jobb kapufa mellé.

Isco, Osasuna vs Real Madrid 2-1 HD

A második félidőben a Real támadott, de az Osasuna veszélyes kontrákat vezetett, magabiztosan játszott. A 70. percben két helyzetük is volt, Diego Lopez nagyokat védett Torres lövéseinél.

A 79. percben a hazaiaktól kiállították a 2. sárgáját kapó Silvát, tíz a tíz ellen folytatták. Egy percre rá Pepe fejelt öt méterről gólt a rosszul helyezkedő védők között, egyenlített a Real, ez maradt a végeredmény is.

Pepe - Osasuna Vs Real Madrid - 2-2

A Realból jóformán csak a végig agresszívan küzdő, veszélyesen játszó Cristiano Ronaldót lehet dicsérni, Benzema és az 55. percben lecserélt Bale különösen gyengén játszott.

Primera División, 16. forduló

Osasuna-Real Madrid 2-2 (2-1)
    pénteken játszották:
Levante-Elche 2-1 (1-1)
    vasárnap:
Almeria-Espanyol 12.00
Real Sociedad-Real Betis 17.00
Sevilla-Athletic Bilbao 19.00
Atletico Madrid-Valencia 21.00
    hétfő:
Real Valladolid-Celta Vigo 22.00

Rovatok