Index Vakbarát Hírportál

A City vagy a Barca biztosan nem éli túl a márciust

2013. december 16., hétfő 15:19

Luis Figo már a nyolcaddöntőben brutálisan erős párosokat húzott össze a Bajnokok Ligája hétfői sorsolásán, miután a Bayern München összekerült az Arsenallal, míg rögtön az első párharcnak a Barcelona-Manchester City-t húzta ki. Az Arsenal és a Bayern egyébként tavaly is összefutott a legjobb tizenhat között, akkor a német csapat jutott tovább és végül megnyerte a sorozatot, míg a Manchester City először jutott túl a csoportkörből, és máris az egyik legnehezebb ellenfelet kapták.

A másik tavalyi döntős, a Dortmund az utolsó percekben harcolta ki a csoportelsőséget, az ellenfelük pedig a leggyengébb csoportmásodik, az orosz Zenit lesz, így akárcsak tavaly, idén is lesz egy távoli mérkőzésük, akkor a Sahtarral találkoztak.

Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz a Manchester Unitedet kapta ellenfélnek, míg Szalai Ádám és a Schalke a kilencszeres BL-győztes Real Madrid ellen játszhat majd a legjobb 16 között. 

A negyedik német csapat, a Leverkusen a bombaformában levő francia PSG-t kapta meg, a Chelsea a Galatasaray ellen játszik majd - a törököknél szereplő Didier Drogba számára ismerős az angol klub, hiszen 2004-2012 között az ő játékosuk volt. A spanyol bajnokságban a Barcelonára tapadó Atletico Madridot a Milannal sorsolták össze.

A nyolcaddöntő párosításai:

Az nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 18-19-én és 25-26-án rendezik, a visszavágók pedig március 11-12-én és 18-19-én következnek majd. A mérkőzések pontos dátumait itt találja.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntője után kisorsolták az Európa Ligában a legjobb 16 közé jutásért küzdő párosításokat is, majd a lehetséges nyolcaddöntőket is.

Az Európa Liga párosai

A nyolcaddöntő párosítása:

Slovan Liberec (cseh)/AZ Alkmaar (holland)-Anzsi Mahacskala (orosz)/Genk (belga)

Lazio (olasz)/Ludogorec (bolgár)-Dinamo Kijev (ukrán)/Valencia (spanyol)

FC Porto (portugál)/Eintracht Frankfurt (német)-Swansea City (walesi)/Napoli (olasz)

Csernomorec Odessza (ukrán)/Olympique Lyon (francia)-Viktoria Plzen (cseh)/Sahtar Donyeck (ukrán)

Maribor (szlovén)/Sevilla (spanyol)-Real Betis (spanyol)/Rubin Kazany (orosz)

Dnyipro (ukrán)/Tottenham Hotspur (angol)-PAOK (görög)/Benfica (portugál)

Makkabi Tel-Aviv (izraeli)/FC Basel (svájci)-Ajax Amsterdam (holland)/Salzburg (osztrák)

Juventus (olasz)/Trabzonspor (török)-Esbjerg (dán)/Fiorentina (olasz)

Az Európa Ligában február 20-án, majd 27-én rendezik a következő kör mérkőzéseit, a nyolcaddöntőket pedig március 13-án és 20-án.

Rovatok