no

Index Vakbarát Hírportál

Pintér Attila ellen egyszer már fellázadtak

2013. december 19., csütörtök 14:28

Az új szövetségi kapitány első nyilatkozatai alapján lehet sejteni egy-két dolgot.

A magyar futballválogatott csütörtökön kinevezett szövetségi kapitányának, Pintér Attilának megvolt a véleménye az emlékezetes Szalai Ádám-nyilatkozatról  még novemberben, kikérte magának a Schalke-csatár véleményét. 

„Úgy véleményt mondani a magyar edzőkről, hogy nem ismeri őket, nem tudja, miként dolgoznak, felelőtlenség. Én mindenesetre kikérem magamnak. Meglepődve hallottam egy másik, ugyancsak külföldön nevelkedett, manapság azonban itthon játszó fiatal játékos szakmáról tett nyilatkozatát is. Ha külföldön olyan jó szakmai képzést kapott fiatalon, és olyan jó labdarúgó lett, miért tért vissza az általa olyannyira lebecsült magyar futballba?” – nyilatkozta akkor a Nemzeti Sportnak.

Pintér kinevezése után a sajtótájékoztatón azt ígérte, a történtek ellenére nem lesz akadálya annak, hogy beválogassa a csatárt, aki csak a véleményét mondta el, Szalaiból amúgy is a keserűség beszélt, mindenkit szívesen látnak, aki tenni akar a csapatért. A Schalke csatárának voltak nézeteltérései a hollandiai 8-1 után lemondott Egervári Sándorral, az emlékezetes nyilatkozatban azt mondta, a hazai szakemberek le vannak maradva.

A válogatott élére most mégis NB I.-es edzőt neveztek ki, aki ráadásul saját bevallása szerint nem szokta simogatni a játékosait. Ennek a Ferencvárosnál meg is lett az eredménye. A klubnál a volt válogatott Leandrót buzi brazilozta, játékosai közleményben tüntettek ellene.

Szalainak és Dzsudzsáknak most is odamondott kicsit, szerinte a két játékosnak nincsenek anyagi gondjai, de remélhetőleg a válogatottban bizonyítani akarnak majd.  

Ki legyen válogatott?

  • 3539
    Engem már nem érdekel az egész
  • 1793
    Hozzuk vissza Mracskót
  • 673
    Nem kell NB I.-es a csapatba
  • 414
    Tököli
  • 338
    Kabát

A másik kérdés, hogy mi lesz Huszti Szabolccsal, aki nemrég kijelentette, már nem rá kell építeni a válogatottat. A Hannover játékosa a Bundesligában rúgja a gólokat, Pintér róla is csak annyit mondott, mindenkire szükség van, aki tehet a válogatott sikeréért. 

A holland bajnokságban a Heerenvenben alapember Kenny Otigbáról Csányi Sándor nyilatkozta azt, hogy az új szövetségi kapitány figyelmébe ajánlotta, aki majd azt csinál az információval, amit akar.

Az kiderült, hogy Pintér nagyjából Egervári keretére akar majd építeni, igaz, a volt szövetségi kapitány véleményét nem fogja kikérni, ez alapján Csányi ajánlása se sokat érhet.

Az egyértelműnek tűnik, hogy az NB I.-re sokkal inkább építene, ráadásul a kor sem fog számítani, úgyhogy ez alapján jöhet akár Kabát Péter, Simon Attila is, a Guzmics–Devecseri-páros is készülhet. Az NB I.-eseknek nem lesz nehéz Pintér bizalmába férkőzni, hetente akar velük találkozni, hogy szakmázzanak egy jót. 

Rovatok