Index Vakbarát Hírportál

Vicceltek, egy nőhöz akartok hasonlítani?

2013. december 26., csütörtök 11:57

Zlatan Ibrahimovic egóját semmi nem törheti meg, a PSG játékosát Svédországban ötödjére választották az Év sportolójává, majd a csatár le is nyilatkozta, megérdemelten kapnak a férfi futballisták nagyobb figyelmet, mint a nők, és ezen felesleges is hisztériázni.

A nemi megkülönböztetés miatti vitát a Svéd Futballszövetség robbantotta ki. A válogatottsági rekordot elérő Anders Svenssont egy Volvóval díjazta, míg a női válogatott középpályása, Therese Sjogran hiába ért el 187 meccsével rekordot, nem kapott hasonló elismerést.

"Minden tiszteletem a nőké, fantasztikusan dolgoznak, de nem hasonlíthatod össze a férfi és a női futballt. Európai szinten engem Messihez és Ronaldóhoz hasonlítanak, amikor hazajövök, akkor meg egy női futballistához. A nőket aszerint kell díjazni, hogy milyen bevételt generálnak."

"Amikor nyáron megkérdezett a svéd média, ki volt a jobb játékos, én vagy Lotta Schelin, így reagáltam. Ti most biztosan vicceltek velem. Amikor megdöntöttem minden rekordot, kihez akartok ti hasonlítani? A korábbi rekorderhez vagy egy nőhöz?" - fakadt ki Ibrahimovic.

Rovatok