Index Vakbarát Hírportál

10 méterről rontott szabadot a Barcelona

2014. január 5., vasárnap 18:05

Úgy tűnt, hogy az Elche elleni bajnoki mérkőzésen visszatérhet a Barcelonába - legalább a kispadra - Lionel Messi, aki még november 10-én sérült meg, ám a négyszeres aranylabdás argentint még a keretbe sem nevezték a spanyol liga 18. fordulójában.

Messi mellett Neymar is kimaradt, ám ő csak a kezdőből, a két sztár hiánya azonban meg sem látszott a katalánok játékán, akik már a 7. percben vezetéshez jutottak. Jordi Alba a bal szélről csavarta be középre a labdát elképesztő pontossággal, a három védő mellett érkező Alexis Sánchez pedig könyörtelenül bevarrta.

Nem egészen 10 perc múlva Fabregas ugratta ki a leshatárról Pedrót, aki a kapus mellett eltolva nem tudott hibázni és sorban harmadik tétmeccsén volt eredményes. A szünetig újabb gól nem volt, de egy viszonylag ritka szituáció igen, Tono kapus ugyanis kénytelen volt megfogni Botia hazaadását, amiért közvetett szabadrúgás járt alig 10 méterről, azt Xavi azonban a kilencfős sorfalba vágta Fabregas legurítása után.

Alig három perce ment a második félidő, amikor újabb nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt.  Sapunaru buktatta Fabregast a tizenhatoson belül. Tono hiába érezte tökéletesen, hogy Xavi merre fogja rúgni a büntetőt, nem kellett közbeavatkoznia, a lövés ugyanis elkerülte a kaput. Nem sokkal később újra tizenegyest rúghatott volna a Barcelona, Piqué lerántásáért azonban nem járt újabb lehetőség.

Ez sem állította meg a hazaiakat, akiknél Alexis Sánchez már a 68. percre mesterhármast szerzett. Előbb Pedróval játszottak ki a végletekig egy helyzetet, aminek a végén csak be kellett passzolnia az üres kapuba a chileinek a labdát, majd egy közel 25 méteres szabadrúgásból lőtte ki a bal sarkot Sánchez, beállítva a 4-0-ás végeredményt.

Alexis Sanchez Fantastic Free Kick Goal - Barcelona vs Elche 4-0

Neymar végül 9 percet kapott, hogy megmozgassa magát a jövő szombati rangadó előtt, ahol a bajnokságot jobb gólarányával vezető Barcelona a második helyezett Atlético Madridhoz látogat majd.

Rovatok