Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo óta sérülés nem fájt ennyire

2014. január 6., hétfő 14:17

Térdsérülést szenvedett a Fiorentina gólkirálya, a Serie A góllövőlistáját 14 találattal vezető olasz válogatott Giuseppe Rossi csapata vasárnap esti, Livorno elleni bajnokiján. A csatárt Leandro Rinaudo rúgta meg keményen, hátulról.

Fájdalmasan felkiáltott a futballista, szinte sírva sántikált le a pályáról, azt gondolták, már kétszer operált keresztszalagja ment el újra, de hétfő délben kiderült, az egyik oldalszalagja sérült - jelentette a Gazzetta dello Sport. Egyelőre nem tudni biztosan, elszakadt-e teljesen, Amerikából jön hozzá egy professzor, aki megvizsgálja.

Il fallo di Rinaudo su Rossi commentato da Pradè quasi in lacrime

Rossi keresztszalagját újrasérült térdében már kétszer kellett összerakni, 2011 ősze és 2013 ősze között nem is futballozhatott. Ennek ellenére a Fiorentina a nyáron 10 millió euróért megvette őt a Villarrealtól, és mesésen alakult a szezonja, 20 meccsen 15 gólnál jár.

Ronaldo's injuries in 1999 and 2000

Bár mostani sérülésénél megkönnyebbülés, hogy nem a keresztszalagjával van a baj, világbajnoksága így is veszélybe került, mert az oldalszalaggal is legalább három hónapot ki kellene hagynia.

Ronaldo injury

Esete emlékeztet a brazil Ronaldóéra, aki 1999-es keresztszalag-szakadása után 2000 áprilisában tért vissza, majd első meccsén, beállása után percekkel újra elszakadt ugyanaz a szalagja. Vele aztán harmadszor is megtörtént, 2008 elején, már a Milanban, a másik, bal keresztszalagja szakadt, ez olaszországi karrierje végét is jelentette. Utána még felépült, és a Corinthiansban levezetett, 2011-ben vonult vissza, 35 évesen.

Rovatok