Index Vakbarát Hírportál

A bundázó nem bűnöző, eltévedt sportoló

2014. január 8., szerda 15:23

Először állt kamerák elé olyan futballista, aki aktívan részt vett fogadási csalásban.  A Sportklubnak nyilatkozó Pomper Tibor nem tartja magát bűnözőnek, csak megtévedt embernek. Szerinte nem érdemel börtönbüntetést.

Pomper már 2012 tavaszán beismerte, hogy két meccs manipulálásban is részt vett a REAC játékosaként. 2003-ban egy Videoton–Honvéd-meccs miatt tiltották el bundázás miatt, de bűnösségét nem sikerült bebizonyítani, így a nyolc hónapos büntetését megfelezték.

Pomper Tibor a bundaügyről

A Pomper Tiborral készített teljes interjút 21:15-től adja le a Sportklub.

Pomper szerint nem volt nehéz a játékosokat rávenni a csalásra, mert szinte mindig tartoztak nekik a klubok, így volt, hogy a játékosok már maguk keresték a lehetőséget a bundázásra, nem is kellett őket beszervezni.

A játékos szerint nem érdemelnek börtönbüntetést társaival, figyelembe kellene venni, hogy milyen okok vezettek a bundázáshoz. „Nem gondolom, hogy börtönt kéne adni. Nem bűnözőkről, eltévedt sportolókról van szó. Ha egy játékost leültetnek három-négy évre, nem hiszem, hogy jobb emberként jönne ki onnan."

Magyarországon gyilkosságért, súlyos testi sértésért, vagy nemi erőszakért szokás hosszabb, több évet felölelő börtönbüntetéseket kiszabni, míg a gazdasági bűncselekményekkel szemben a hatóságok jóval elnézőbbek, mondja.

A 2013 májusában elindult, bundaperben 45 főt vádolnak fogadási csalással, a Központi Nyomozó Főügyészség 33 manipulált meccsről tud. A listán többek között 11 magyar, egy olasz és három finn élvonalbeli bajnokin kívül egy felnőtt válogatott meccs is szerepel.

Rovatok