Index Vakbarát Hírportál

Suarez már C. Ronaldót is lenyomja

2014. január 13., hétfő 14:12

A Liverpool-csatár Luis Suarez a nyáron el akarta hagyni a klubot, majd hatmeccses eltiltással kezdte a Premier League-szezont, de a szezon felénél már Cristiano Ronaldónál is jobb statisztikái vannak, és magasan vezeti a Premier League góllövőlistáját. 

Az uruguayi támadó a Stoke City elleni, vasárnapi, 5-3-as győzelemből két góllal vette ki részét, az elsőt a hazai védelem ajándékozta oda neki, a második viszont már szép megoldás volt, 3-2-es vezetésnél lőtte ki a hosszút a második félidőben. 

Luis Suarez vs Stoke 13-14 (A) 12/1/14 720p HD

A győzelemmel a Liverpool a negyedik, Suarez pedig megerősítette vezető helyét a góllövőlistán, huszonkét találatnál jár a Premier League-ben úgy, hogy mögötte a második, Agüero csak tizenháromnál jár. 

A Sky Sports vasárnap este arra is rámutatott, hogy a Poollal nemrég hosszabbító Suarez már a világ legjobb játékosait is lenyomja, az Aranylabdára esélyes Cristiano Ronaldónál és Messinél is veszélyesebben játszik, igaz az argentin sokat hagyott ki sérülés miatt az elmúlt hetekben. 

Az uruguayi kevesebb meccsen több gólt jegyzett, mint a Real-klasszis, aki tizennyolc mérkőzésen jutott el húsz bajnoki gólig. Eggyel több asszisztot osztott ki, kapu előtt pedig negyvenhét helyzetet alakított ki, C. Ronaldo huszonhatot, Messi húszat. 

Suareznek a decembere sikerült igazán félelmetesre, négy gólt rúgott a Norwich Citynek, majd sorozatban a West Ham, a Tottenham és a Cardiff City ellen is duplázott. Edzője Brendan Rodgers nem véletlenül mondta azt karácsony előtt, hogy a támadó a világ legjobb formában futballozó játékosa. Januárban eddig háromnál jár, egyet a Hull Citynek lőtt, kettőt pedig a vasárnapi mérkőzésen. 

Minden esélye megvan arra, hogy rekordot döntsön, a Premier League mostani lebonyolítási rendszerében Cristiano Ronaldo és Alan Shearer tartja a rekordot harmincegy góllal, ettől már csak kilenc góllal marad el az uruguayi.  

Rovatok