Index Vakbarát Hírportál

Aki bizonyítani akar a Realnál, agyrázkódással is a pályán marad

2014. január 16., csütörtök 10:30

A második számú csatárának egészségét veszélyeztette a Real Madrid szerda este a Spanyol Kupában, Pamplonában (Osasuna–Real Madrid 0-2). Alvaro Morata egy beívelésnél ugrott fel, majd szerencsétlenül érkezett vissza a földre, az arcával egy védő vállát találta el. Hatalmas monokli keletkezett az arcán, ami már önmagában is zavarta a látását, hányt, szédült, ennek ellenére egy kis arcmosás után visszatért a pályára, aztán bő negyed órával később rosszul lett, úgy kellett lesegíteni.

Morata sérülése

Morata a 71. perc környékén sérült meg, pár perccel azután, hogy beállt a cserepadról - pont vele használta el harmadik, utolsó cserelehetőségét Carlo Ancelotti. Talán ezért is hezitált lehozni a játékost, hogy ne kelljen emberhátrányban játszaniuk. Végül, amikor az orvosi stáb tagjai lekísérték a pályáról pár perccel a lefújás előtt, kettős emberhátrányba kerültek, ugyanis Fabio Coentrao a 84. percben összeszedte második sárga lapját.

A hazai szurkolók  érthetetlen módon kifütyülték a 21 éves támadót, pedig ha valaki, ő biztosan nem szimulált.

A mérkőzés után csapattársa, Jese elárulta, hogy Morata nagyon szédült az öltözőben, sőt, hányt is, így könnyen lehet, hogy komoly agyrázkódást szedett össze. A monokli viszont valóban igen csúnya, erről Iker Casillas is közzétett egy fotót a mérkőzés után.

Novemberben a Tottenham kapusa, Hugo Lloris szenvedhetett agyrázkódást egy ütközés után, de mégis végig pályán maradt, december legvégén pedig a Manchester City-s Joe Hart játszott úgy végig egy mérkőzést, hogy szinte alig látott egy csúnya seb miatt.

A kupameccset 2-0-ra nyerte a Real, összesítésben 4-0-val jutott tovább.

Rovatok