Index Vakbarát Hírportál

Megszórta a Cardiffot, 100 gólnál a ManCity

2014. január 18., szombat 19:45

A Manchester City a Premier League 22. fordulójában a Cardiff elleni, 4-2-re nyert mérkőzésen az első góljával megszerezte a 100. gólját is a szezonban, amihez minden korábbinál kevesebb, csak 34 meccs kellett a jó formában játszó csapatnak.

Először David Silva jutott a jobb szélen veszélyesen közel a kapuhoz, majd beadásából Dzeko közvetlen közelről betalált, a védők csak a gólvonalon túlról tudták kikanalazni a labdát.


Manchester City 4-2 Cardiff City All Goals by all-goals

A Cardiff a 29. percben még egyenlíteni tudott, a nagyszerű összjáték után meginduló Noone a védők között gyorsan kilőtte a bal sarkot. Nem sokáig örülhettek, mert néhány perc múlva az egész védelmük csődöt mondott: egy félpályáról indított támadás végén Jesús Navas három védő mellett kapta meg a labdát, ami végül a vetődő kapus kezéről pattant be a hálóba.

A második félidőben a 76. percig kellett várni az újabb gólra, akkor Yaya Touré egy mintaszerű kényszerítő után megszerezte a City 3. gólját. Percekkel később ő adott a félpályáról gólpasszt az előbb neki segítő Sergio Agüerónak, aki a megzavarodott védők mellett kilőtte a jobb felsőt.

Frazier Campbell már csak szépíteni tudott egy szabadrúgás után a hosszabbítás harmadik percében.

A Manchester így tovább üldözi a bajnokságban vezető Arsenalt, ami szintén győzött, 2-0-ra verte a Fulhamet.

Premier League, 22. forduló

Arsenal-Fulham 2-0 (0-0)

Crystal Palace-Stoke City 1-0 (0-0)

Manchester City-Cardiff City 4-2 (2-1)

Norwich City-Hull City 1-0 (0-0)

West Ham United-Newcastle United 1-3 (1-2)

Sunderland-Southampton 2-2 (1-2)

Rovatok