Index Vakbarát Hírportál

Anelka antiszemita kézmozdulata miatt távozik a WBA-főszponzor

2014. január 20., hétfő 17:57

Nicolas Anelkának, a West Bromwich Albion labdarúgójának állítólagos antiszemita kézmozdulata miatt távozik a birminghami klub főszponzora. A Zoopla cég hétfőn közölte, hogy az idény végén, májusban beszünteti a Gera Zoltánt is alkalmazó West Bromwich Albion támogatását.

Az Európa-bajnok francia csatár december 28-án, a West Ham United elleni két góljából az első után tett olyan kézmozdulatot, amelyet Dieudonné M'bala M'bala ismert francia komikus szokott, akinek többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással antiszemita megnyilvánulásai miatt.

Valérie Fourneyron francia sportminiszter provokációnak nevezte a fordított náci tisztelgésnek is nevezett mozdulatot, az Angol Labdarúgó Szövetség pedig vizsgálatot indított az ügyben.

Anelka - aki többek között játszott a Real Madridban, a Chelsea-ben és a PSG-ben is - igyekezett kisebbíteni gesztusa súlyát, és december végén a Twitteren azt írta: a kézmozdulat egy különleges tisztelgés barátom, Dieudonné előtt.

A brit ingatlanügyi portál, a Zoopla - amelynek egyik társtulajdonosa Alex Chesterman, zsidó üzletember - 2012-ben lett a WBA főszponzora, és a támogatás  eredetileg a 2014-15-ös idényig tartott volna. A résztulajdonos Daily Mail szerint a Zoopla azt követelte, hogy az Everton elleni hétfői bajnoki mérkőzésen már ne szerepeljen Anelka mezén a cég neve.

Rovatok