Index Vakbarát Hírportál

Ribery: Politikai döntés volt az Aranylabda

2014. január 20., hétfő 13:15

A Bayern München-sztár Franck Ribéry nem tartotta magában csalódottságát, hogy nem ő nyerte az Aranylabdát, egy friss nyilatkozatban szinte mindenkinek beszólt.

„Mindent megnyertem a Bayernnel és egyénileg is, amit csak lehetett, míg Cristiano Ronaldo semmit sem nyert.  Nem szomorkodom, hogy nem én kaptam az Aranylabdát, de azért fáj egy kicsit. Én érdemeltem volna meg" - idézi a francia játékost az AZ. Még Michel Platini UEFA-elnök is kiakadt, miután nem a Bayern játékosát díjazták, aki csak harmadik lett, Messi is megelőzte. 

Ribéry kritizálta a FIFA-t is. „Egyértelmű volt, hogy Ronaldo kapja majd az Aranylabdát, két héttel kitolták a szavazás határidejét, ilyen soha nem történt még. Ez nem a futballról szólt, politikai döntés volt" - mondta. 

A szavazást pont akkor tolták ki, amikor Cristiano Ronaldo klasszisteljesítménnyel a világbajnokságra lőtte a portugál válogatottat a pótselejtezőn.

A francia annyira belelendült, hogy beszólt a FifPro év csapata miatt is. „Mindössze három Bayern-játékos került be, ez őrület. Thomas Müllernek, David Alabának, Bastian Schweinsteigernek és Arjen Robbennek is ott lett volna a helye. Öt címet nyertünk, történelmet írtunk. Aztán ott vannak a Borussia Dortmund futballistái, Götze, Lewandowski. Lehetetlen, hogy ők ne kerüljenek be".

Ribéry botránya a bíróságon

Hét hónapos szünet után hétfőn folytatódott Franck Ribérynek és Karim Benzemának, a francia labdarúgó-válogatott két játékosának a bírósági pere. A per oka, hogy a két fancia Münchenben Zahia Deharral, egy fiatalkorú prostituálttal szexuális aktusba keveredett. A kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön és 45 ezer eurós bírság is járhat, de csak akkor, ha bizonyítható, hogy a tettes tudott partnere életkoráról. Állítólag ők nem tudtak róla.

Az Aranylabda-szavazással nem lehetett minden rendben, a katari szövetségi kapitány szerint például országa futballvezetői utasították őt, hogy szavazzon Ronaldóra, így segítenek Blatter imázsának helyreállításában. Kis országok képviselői pedig arra panaszkodtak, szavazatuk nem a megfelelő helyre ment. 

Rovatok