Index Vakbarát Hírportál

Lefejezte az edzői vezérkart az MLSZ

2014. január 21., kedd 11:25

Négy korosztályos válogatott edzőjét is kirúgta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

Korolovszky György (U15), Szepessy László (U16) és Tuboly Frigyes (U17) munkáját köszönték meg, akik a sportigazgató Nyilasi Tibor ismeretségi köréhez tartoztak.

Nyilasi pozíciója megszűnt, amivel csak alátámasztották korábbi cikkünket, használható emberről van szó, de nem jó helyen, mert a barátait kellene számon kérnie. Nyilasi tevékenységére a sportág népszerűsítésében számítanak.

Az eddig nyolc sorozatban sikertelen Róth Antal (U21) sem úszta meg a tisztogatást.

Mezey György utolsó bástyája is eltűnik a szövetségből, mert Both József sem maradhatott, aki a Bozsik-program kiteljesítéséért volt felelős képzési igazgató.

Valamennyiük esetében az indoklás: a sikertelenség. 2010 óta egyetlen utánpótlás Eb-re sem jutottunk ki, az U17-es csapat még a legjobb 28-ig sem jutott el.

A MLSZ hivatalos indoklása

Az elmúlt három évben a korosztályos válogatottak játékszínvonala és eredményessége egy-egy mérkőzésen, vagy tornán időnként elfogadható és reménykeltő volt, de kiváló eredménnyel járó lényeges vagy tartós változás a megelőző időszakhoz képest nem történt. Mivel a csapatok mellett dolgozó vezetők és szakemberek elhivatottsággal, ambicionáltan végezték munkájukat, ezért a szövetség vezetése hosszú ideig türelemmel kezelte a szakágat, azonban az elvárt - sikerességben is mérhető - előrelépés három év után sem történt meg. Arra is akadt példa, hogy a korosztályos válogatottak az elvárásoknál lényegesen gyengébben teljesítettek mind az eredményesség, mind a fegyelem terén. (Bővebben itt)

Pisont István, (U18) és Mészöly Géza (U19) maradhat, utóbbi korosztályos csapatának Európa-bajnokságát nyáron Magyarország rendezi, az első hat jut ki a jövő évi vb-re, ahonnan pedig az olimpia elérhető. Mészöly csapatának voltak szép győzelmei, de a tartalékos angoloktól 4-1-re kaptak ki Telkiben.

A korosztályos válogatottak nem túl biztató eredménysorát az MLSZ így összesítette.

Az utódokról egyelőre nincs hír, februárban derül ki, a magyar futball megújításában kik vállalhatnak szerepet.

Rovatok