Index Vakbarát Hírportál

Itt a tél üzlete: Mata mehet a Unitedbe

2014. január 24., péntek 22:55

A Chelsea elfogadta a Manchester United klubrekordot jelentő, 40 millió eurós ajánlatát, a spanyol Juan Mata a hét végére már az idén csak szenvedő címvédő játékosa lesz.

A spanyol válogatott játékos négy és fél éves szerződést ír majd alá új klubjával, igaz a manchesteriek egyelőre nem hajlandók beszélni a részletekről. A spanyol AS szerint az üzletről már akkor döntés született, amikor a United múlt héten kikapott a Chelsea-től 3-1-re. A Chelsea több millió eurót keres majd rajta, 2011-ben 28 millióért hozták el a Valenciától. 

Mata szerdán már el is köszönt csapattársaitól, pénteken átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton. Mourinho azt nyilatkozta, a játékos előtt fantasztikus lehetőség nyílt, hiszen maradhat az országban, ráadásul egy másik nagy klubhoz igazol. „Sok nagy klub nem ad el játékost riválisának, mi másképp gondolkozunk" - mondta az edző. 

A legutóbbi futballista egyébként, aki nagy pénzért váltott a két klub között, az argentin Juan Sebastian Veron volt, neki sikerült megújulnia a londoniaknál.  

Mata azután lett kegyvesztett, hogy José Mourinho visszatért a klubhoz múlt nyáron, pedig előtte a londoniak egyik kulcsembere volt, a szurkolók a szezon legjobbjának választották. Mourinho viszont inkább a Hazarddal, Oscarral és Williannal számolt. Csak a Southampton ellen kezdett az utóbbi időben, a portugál edző azon a meccsen is ötvenhárom perc után lehozta. 

A spanyol ezt már nehezen nyelte le, kiakadt Mourinhóra a cseréje után. Később az edző azt mondta, a játékos mehet, ha akar, bár a klub néhány nappal később kijelentette, a futballista nem eladó.  

Juan Mata Shows Frustration At Being Substituted Against Southampton 1/1/14

Kérdés, hogy Juan Mata elég-e, hogy megmentse a United katasztrofális szezonját. A csapat bajnokságban dobogó közelében sincs, a Ligakupából és az FA Kupából is kiestek, a Bajnokok Ligájában még állnak, de az sem kétséges, hogy a spanyol játékos igazi minőségi igazolás.

Mourinho már el is kezdte költeni a spanyol eladásából befolyt pénzt, már csütörtökön megvették a Baseltől Mohamed Salah-t. 

Essien az AC Milanhoz igazol

 A Chelsea Mata után Michael Essien is eladta, aki már el is utazott Olaszországba a kötelező orvosi vizsgálatra, illetve tárgyalni a szerződtetésének részleteiról. Essien 2005-ben érkezett a Chelsea-be a francia Lyontól, a londoni klubbal kétszer nyert bajnokságot, négyszer FA Kupát, 2012-ben Bajnokok Ligáját.  

Rovatok