Index Vakbarát Hírportál

Óriási blamát úszott meg a Man City

2014. január 25., szombat 18:09

Hatvan percig két góllal vezetett az Etihad Stadiumban a második ligás Watford, a végét viszont nem bírta, az utolsó 30 percben négy gólt rámolt be a Manchester City, így simán jutott az FA Kupa legjobb 16 csapata közé.

Nagyszerűen megy a Manchester Citynek ebben a szezonban, a bajnokságban a második helyen áll, öt meccse veretlen, ráadásul 20 gólt rúgott ezeken a találkozókon. Az FA Kupában már legutóbbi is megszenvedett, az ugyancsak másodosztályú Blackburn otthonában csak 1-1-re volt képes, igaz a visszavágót kiütéssel, 5-0-ra nyerte meg.

A meccsen a Watford szerzett vezetést a 21. percben, kilenc perccel később már vakarhatta a fejét Manuel Pellegrini, a City-edzője, a vendégek már kettőre növelték előnyüket. A szünetben két cserével aztán a védelmet és a középpályát is megszilárdította a chilei mester, a 60. percben jött a szépítés, Sergio Agüero talált a kapuba. Az argentin aztán húsz perccel később már egyenlíteni tudott.

A nagy nyomást aztán nem bírta ki a másodosztályban is szerényen szereplő, csak 15. Watford. A balhátvéd Kolarov a 87. percben eldöntötte a meccset, majd Agüero fejesből a negyedik gólt is megszerezte. A City így nem csak blamát, de a megismételt mérkőzést is megúszta.

Ami a többi, szombati meccseket illeti, a Manchester City mellett hét másik Premier League-s csapat lépett pályára. A Liverpool már délután a továbbjutott, a többiek közül a Sunderland, a Cardiff City, a Southampton, a Hull City, és a Swansea City is bejutott a legjobb 16-ba. Egyedült a Crystal Palace esett ki, a másodosztályban 11. Wigan otthonában kapott ki. Az Everton 18:30-kor kezd a harmadosztályban reménytelenül utolsó Stevenage otthonában.

Bogdán Ádám csapata, a másodosztályú Bolton Wanderers otthon kapott ki. A magyar kapus végig a kispadon ült.

A PL-s csapatok meccsei:

Sunderland–Kidderminster (V.) 1-0

Bolton (II.)–Cardiff 0-1

Southampton–Yeovil (II.) 2-0

Southend (IV.)–Hull 0-2

Wigan (II.)–Crystal Palace 2-1

Manchester City–Watford (II.) 4-2

Birmingham (II.)–Swansea 1-2

Huddersfield (II.)–Charlton Athletic (II.) 0-1

Port Vale (III.)–Brighton & Hove Albion (II.) 1-3

Rochdale (IV.)–Sheffield Wednesday (II.) 1-2

Stevenage Football Club (III.)-Everton 0-4

Rovatok