Index Vakbarát Hírportál

Aki hazament, nem látta a csodát

2014. január 26., vasárnap 09:41

Talán csak a megye III.-as Dunapatajjal veheti fel a versenyt az angol Oldham, ami 3-0-s hátrányból 5-4-re nyerte meg bajnoki mérkőzését a Peterborough ellen. A nyertes gólt ráadásul a 95. percben szerezte.

Az első félidő 3-0-ja után senki nem hitt az Oldham feltámadásában, már csak azért sem, mert a League One-ban játszó csapat a legutóbbi nyolc meccsén tudott négy gólt szerezni. Az első félidei teljesítményt látva ki is fütyülték a játékosokat az Oldham-szurkolók, többen közülük haza is mentek a helyi lapok beszámolói alapján.

Oldham 5-4 Peterborough

A második félidőben azonban megállíthatatlan lett az Oldham, a 48. percben megvolt a szépítő gólt, az 54.-ben pedig már a második találat is. A 63. percben aztán a Peterborough is újra gólt szerzett, megint nem tűnt úgy, hogy az Oldham sokat ki tudna hozni a meccsből. Öt percre rá azonban újra csak egy gólra voltak az ellenféltől, Weselowski talált be. A 88. percben pedig esélyt kaptak az egyenlítésre is, a peterborough-i Tomlin szabálytalankodott a 16-oson belül, aki piros lapot kapott, az Oldham pedig büntetőt rúghatott. Harkins nem is hibázta el.

A dráma aztán a 95. percben lett teljessé, Kusunga lőtte be az ötödik oldhami gólt. A Peterborough edzője, Darren Ferguson annyira kikészült a látottaktól, hogy a meccs után nem is nyilatkozott a sajtónak.

Rovatok