Index Vakbarát Hírportál

Egy euróért nem eladó a Pécs

2014. január 28., kedd 14:55

Egyre nagyobb a baj a Pécsi MFC-Matias körül, Matyi Dezső, a futballklub többségi tulajdonosa elutasította a város tulajdonában lévő Pécsi Sport Nonprofit Zrt. egyeurós ajánlatát.

Az üzletember kedden az MTI-hez is eljuttatott nyílt levélben reagált az ajánlatra, amelyet megalázónak nevezett. „És éppen ezért itt és most megragadom az alkalmat, és kimondom: Uraim, eddig, és ne tovább!" 

Szerinte a sajtóban korábban megjelent hírekkel ellentétben a pécsi futballcsapatnak nincs 500 millió forint körüli adóssága, a lejárt tartozások ennek harmadát sem érik el.

Matyi Dezső december 27-én jelentette be, hogy a Matias cégcsoport 2014. január 1-jétől megszünteti a pécsi futball finanszírozását.

Pécs város polgármestere, dr. Páva Zsolt hétfőn a PSN Zrt.-n keresztül tett egyeurós ajánlatot Matyi Dezsőnek a csapatot működtető kft.-ben birtokolt tulajdonrészének kivásárlására, írta a bama.hu.

„Az ajánlat egy euró, ami természetesen azt jelenti, hogy az üzlet létrejötte esetén átvállaljuk a vélelmezett adósságokat is – fogalmazott Vári Attila a zrt. nevében. – Mindez persze hatalmas terhet ró a városra, hiszen a csapat mellett a létesítményeket is fent kell tartani. A város nem kívánja ezt a terhet az adófizetők vállára rakni, ezért már tárgyalunk a lehetséges befektetőkkel. Azt fogjuk kiválasztani, aki a legjobb ajánlatot teszi.”

Rovatok