Index Vakbarát Hírportál

Priskin az Austria Wien futballistája lett

2014. január 29., szerda 17:57 | aznap frissítve

A kisalfold.hu híre szerint Bécsben, az Austria Wiennél folytatja pályafutását Priskin Tamás. A bécsi klub honlapja egyelőre nem erősítette meg a magyar oldal hírét, akik szerint a válogatott csatár másfél éves szerződést kötött Nyilasi Tibor egykori klubjával.

Az akkor még csehszlovákiai Komárnóban született, magyar csatár pályafutása Győrből indult. 2006-ban lett az angol Watford támadója, amely előbb kölcsön adta a Prestonnak, majd 2009-ben eladta az Ipswichnek. Priskint innen is több helyre adták kölcsön, futballozott a Queens Parkban, a Swansea-ban, és a Derby Countyban is. 2012-ben igazolt Oroszországba, a másodosztályú Alanyija Vlagyikavkaz játékosa lett. Legutóbbi csapatában 35 bajnokin 14 gólt szerzett. Orosz klubjával aztán anyagi vitába keveredett, majd szerződést bontott, így szabadon igazolhatóvá vált.

Az Austria Wien 24-szeres osztrák bajnok és 27-szzer nyerte meg az osztrák kupát. Nyilasi – aki 1983 és 1988 között volt a lila-fehérek játékosa – mellett Magyar István, aki ugyancsak a Ferencvárosban futballozott, szerepelt még a klubban 1982 és 1984 között. Legutóübb pedig Sáfár Szabolcs – 2004 és 2011 között – védte a bécsi csapat kapuját.

Az Austria Wien egyébként éppen most a St. Pölten ellen játszik felkészülési meccset, amelyen pályára fog lépni a napokban szerződtetett másik támadó, Ola Kamara is, aki a norvég válogatott, és Strömsgodset futballistája volt, 2013-ban szerződött az osztrák SV Riedbe, de aztán kölcsönbe korábbi klubjához került vissza. 

Rovatok