Index Vakbarát Hírportál

Mourinho kiakadt azon, amit ő is tett volna

2014. január 30., csütörtök 11:25

A Chelsea 0-0-t játszott szerdán a West Hammel, ezzel elszalasztotta a lehetőséget, hogy feljöjjön a Premier League második helyére, a döntetlennel hárompontos hátrányba került a vezető Manchester Cityvel szemben.

José Mourinho teljesen kikelt magából a West Ham bunkerfocija miatt, 19. századinak nevezte a West Ham taktikáját: „Ez csalás, de nem is vagyok biztos benne, hogy ez a jó szó rá. A kapus is húzta az időt, de nem ám a 70. perctől, hanem az elsőtől kezdve, és közben tízen védekeztek a tizenhatoson belül. Elég nehéz úgy futballmeccset játszani, hogy azt csak az egyik csapat akarja."

A Chelsea-edző aztán filozofálásba csapott át. „Szükségük volt a pontra, ezért jöttek, és nem játszottak. De vajon elfogadható-e, amit tettek? Talán igen. Nem lehetek túl kritikus, mert nem voltam abban a helyzetben. Nem tudom, talán én is ezt tettem volna. De mindent egybe vetve, ez nem Premier League-szint, az egyetlen, amit tehettem volna, hogy egy Black and Deckerrel (ütvefúróval) rombolom le a falukat."

A West Ham edzője, Sam Allardyce csak kinevette Mourinhót azért, mert nem tudott a taktikájukkal mit kezdeni. „Nagyon jó látni, amikor a Chelsea játékosai a bírónak panaszkodnak és próbálják megfélemlíteni, és az is jó, amikor José fel-le ugrál a technikai zónában."

A számok valóban azt igazolják, hogy a Chelsea tett meg mindent a győzelemért, 39-szer próbálta meg eltaláni a kaput, míg a West Ham csak egyszer.

Samuel Eto'o meg nem adott gólja

Eto'o egyszer még a kapuba is betalált, de fel sem merült, hogy megadják gólnak. A chelsea-s egy ötösön otthagyott labdára csapott le és kotorta hálóba. De hiába gondolta magát szemfülesnek, és ünnepltette magát, Adrián kapus nem kirúgáshoz, hanem szabadhoz tette le a labdát a 97. percben.

Rovatok