Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldót kiállították egy legyintésért

2014. február 2., vasárnap 23:09

A Real Madrid 1-1-t játszott az Athletic Bilbao otthonában, ezzel elszalasztotta annak lehetőségét, hogy megelőzze a Barcelonát.

Jobban kezdte a meccset a Madrid, de aztán az Athletic folyamatosan átvette a játék irányítását, és a félidő végére a madridiak számára volt hízelgő a 0-0.  Természetesen, ahogy minden meccs, ez is – Luís Aragonés emlékének adózva – egyperces gyászszünettel kezdődött.

A 18. percben Aduriz hagyta ki az első ziccert, 16 méterről centikkel gurított a jobb kapufa mellé. Óriási nyomás nehezedett a Realra, de csak nem jött a hazai gól, miközben C. Ronaldónak is volt egy nagy lövése. A félidő végére a Bilbao-fölény megmaradt, de a kapu előtt már nem volt olyan volt olyan meggyőző az Athletic.

Athletic Bilbao vs Real Madrid 1-1

A második félidőt egy Modric-bomba vezette fel. A Real ottragadt a Bilbao kapuja előtt, a meccs ezen időszakában a hazai csapat a térfelet sem tudta átlépni, Az 54. percben Karim Benzema óriási bombáját, amelyet 10 méterről, kissé kisodródva a bal oldalról adott le, védte bravúrral a Bilbao-kapus.

Ami a baszkoknak nem jött össze, az a 65. percben a Realnak igen. C. Ronaldo a leshatárról lépett ki, középre tette, Jesé pedig becsúszva lőtt a kapuba. Sokáig nem maradt 1-0, pedig egyáltalán nem volt benne a meccsben az egyenlítés. A 73. percben Ibai Gómez ívelt be egy szabadrúgást, a kifejelt labdára maga a középpályás mozdult, aki kapásból lőtt káprázatos nagy gólt.

A következő támadás hozta a meccs újabb fordulatát. C. Ronaldo reklamált kezezést a Bilbao 16-osa előtt, majd egy kicsit meglegyintette a vele kakaskodó Bilbao-védőt. Pillanatok alatt tömegjelenet alakult ki, aminek a végén a Real portugálját küldte be az öltözőbe a bíró.

Cristiano Ronaldo kiállítása

A Bilbao igyekezett meglovagolni az emberelőny adta lehetőséget, teljesen beszorította ellenfelét, López a 85. percben meccslabdát tolt a kapu fölé, majd Aduriz fejesét is megfogta. Három perc volt a hosszabbítás, de már nem változott semmi.

A Barca – amely előző hazai vereségét 2012 áprilisában szenvedte el – 59 forduló után először nem első a Primera Divisónban. 87 forduló óta nem volt olyan a spanyol futballbajnokságban, hogy ne a Barcelona vagy a Real vezessen, miután a Real Sociedadot 4-0-ra verő Atlético áll az élen.

Eredmények

Athletic Bilbao-Real Madrid 1-1 (0-0)
Atlético Madrid-Real Sociedad 4-0 (1-0)
Betis-Espanyol 2-0 (0-0)
Elche-Almería 1-0 (0-0)
    szombaton játszották:
FC Barcelona-Valencia 2-3 (1-1)
Levante-Rayo Vallecano 0-0
Getafe-Valladolid 0-0
Málaga-Sevilla 3-2 (1-0)
    pénteken játszották:
Granada-Celta Vigo 1-2 (1-1)
    hétfőn játsszák:
Villarreal-Osasuna 22.00
    
    Az állás:
 1. Atlético Madrid         22   56-14   57 pont
 2. FC Barcelona           22   59-16   54
 3. Real Madrid             22   61-22   54

Rovatok