Index Vakbarát Hírportál

600 milliót kér Matyi a pécsi fociklubért

2014. február 7., péntek 11:31

Ha a mostani állás szerint kéne megjósolnom a pécsi klub jövőjét, akkor elég feketének látom, a nagy tradíciójú csapat sorsa alighanem az, hogy kénytelen lesz az NB III.-ban folytatni nyártól. Az idő ugyanis pörög, márciusra licencet kellene szerezni a következő bajnoki indulásra, ennek híján kétosztálynyi visszasorolás vár a pécsi futballra. Nem értem, nem tudom, mit akar Matyi Dezső, akin óriási sértődöttség látszik egy előre elhatározott forgatókönyvvel a fejében” - mondta el a baranyai fideszes politikus, Bánki Erik a Digi Sport reggeli műsorában.

Nyitottak voltunk a polgármester úrral együtt a tárgyalásokra év elején Matyi Dezső sokkszerű bejelentése után, ám a tulajdonos teljesen passzív volt a megbeszéléseken. Szerintem egy valóságtól teljesen elrugaszkodott elképzelése van, 600 millióért szeretné eladni a klubot úgy, hogy saját bevallása szerint is több százmilliós adósságot görget maga előtt. Nem ismerjük pontosan a számokat, Matyi Dezső nem enged betekintést a könyveibe, ezért tett vakon egyeurós ajánlatot a város. A terjedő hírek szerint az adósság 2-300 millió körül lehet. A klub maximum annyit érhet, amennyi a tartozása” - vélte az MLSZ elnökségében is helyet foglaló Bánki.

A parlamenti sportbizottság volt elnöke hozzátette, még a látókörében van két befektető, de ők csak akkor lépnének be, ha tiszta állapotok lennének, mert ők a polgármesterrel szeretnének tárgyalni az adásvételről. Hallott egyébként már olyan érdeklődőről, aki az adósságok átvállalása mellett hajlandó lett volna 100 milliót fizetni, de őt is elhajtották.

Az én magyar érdeklődőmről nem beszélnék, a külföldiről annyit: nyugati cég, nem focimúltú befektető, de vannak magyarországi érdekeltségei és látna reklámértéket egy NB I.-es csapatban.”

Bánki azt is jelezte, hogy már a tavaszi bajnoki szerepléssel is adódhatnak problémák, a januári béreket rendezték.   

De már február van, ismét utalni kellene, ez így sokáig nem tartható fenn. A város továbbra is tartja az ajánlatát, ha belenézhetünk a könyvelésbe, segítünk a tavasz befejezésében. Ellenkező esetben veszélybe kerül a pécsi stadionrekonstrukció, stadionépítés is, ilyen beruházás NB III.-as jövőképpel nyilvánvalóan nem lesz. Ezek a tárgyalások is megakadtak tehát” - összegzett Bánki.

Rovatok