Index Vakbarát Hírportál

Barca-Real április 19-én a kupadöntőben

2014. február 12., szerda 23:50

A múlt heti, hazai 2-0 után idegenben döntetlent játszott a Barcelona a Real Sociedaddal, és bejutott a Spanyol Kupa döntőjébe, ahol a Real Madriddal találkozik, április 19-én.

Meglehetősen átlagos meccs volt a Barca visszavágója, a vége 1-1 lett. Messi újra nagy gólt szerzett: a kezdőkörben csapott le egy labdára, azt négy védő között a tizenhatosig vezette, majd lőtt, és az erős, de helyezetlen labdát bevédte az első mérkőzésen is nagyon peches Zubikarai kapus.

Lionel Messi Solo Golazo! Real Sociedad vs Barcelona 0-1 ( Copa Del Rey ) 12/02/2014 HD

A Sociedad a 87. percben egyenlített egy szép Griezmann-góllal, 16-ról egyből elvállalta a francia csatár.

Clasico legutóbb három éve, 2011-ben volt a kupadöntőben, akkor a Real hosszabbításban nyert 1-0-ra, Cristiano Ronaldo fejesével.

A mostani finálénak még nincs helyszíne, arról csak később döntenek, sőt, extrém esetben még az áprilisi időpont is változhat.

A Napoli kupadöntős, a Bayern kupaelődöntős

Szerda este Olaszországban egy, Németországban három meccset játszottak a nemzeti kupában. A Napoli 2-3-ról indult a Roma ellen Nápolyban, de alig egy óra alatt hármat vágott, és simán a fináléba került, amit a Fiorentinával fog játszani. Az első gólt Callejon, a másodikat Higuain stukkolta, a harmadikat Jorginho rúgta, mindezt a meccset a helyszínen néző exnapolis, Diego Maradona előtt.

A Bayern egy meccsre utazott Hamburgba, simán nyert a Bundesligában kiesésre álló csapat ellen. Mario Mandzukics mesterhármassal ment haza, betalált Dante és Robben is.

Német Kupa, negyeddöntő:
Hamburger SV-Bayern München 0-5 (0-2)
Bayer Leverkusen-1. FC Kaiserslautern (II. osztályú) 0-1 (0-0, 0-0) - hosszabbítás után
1899 Hoffenheim-VfL Wolfsburg 2-3 (1-2)
    kedden játszották:
Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund  0-1 (0-0)

Rovatok