Index Vakbarát Hírportál

Higgyék már el, csak 17 éves!

2014. február 12., szerda 15:46

Az olasz Lazio a hét elején jelentette be, hogy egy tizenhét éves kameruni játékossal profi szerződést írtak alá, Joseph Minala az új erősítés. 

Az üzletre azután figyelt fel a világ, hogy Minaláról több fénykép került elő. Először egy afrikai futballportál kérdőjelezte meg a játékos életkorát, a témát az olasz sportlap, a Gazzetta is felkapta, a közösségi oldalakon is gyorsan terjedtek Minala fényképei. Ezek alapján rengetegen kétségbe vonták, hogy a játékos valóban annyi idős, amennyinek mondja magát, egyeseknek már a mozgása is gyanús. Fotóit látva valóban legalább egy tízessel idősebbnek tűnik, fizikuma sem hasonlít egy tizenhét éveséhez.

A Lazio nem volt hajlandó reagálni az ügyben, így az egész odáig fajult, hogy kedden már a kameruni játékosnak és ügynökének kellett magyarázkodnia. 

„Ezek a feltételezések igazságtalanok. Joseph-nek nehéz gyerekkora volt. Ha valaki leül vele beszélgetni, egyértelmű lesz számára, hogy egy tizenhét éves sráccal beszél” - védte meg a futballistát ügynöke, Diego Tavano. 

Minala is visszaszólt a kétkedőknek, szerinte az emberek csak irigyek, mert neki lehetősége nyílt arra, hogy a Serie A-ban futballozzon. Egyébként egy kameruni amatőr klubtól került az olaszokhoz tavaly nyáron, útlevelében pedig az áll, hogy 1996 augusztusában született. Papírjait többször ellenőrizték a Laziónál, állítólag minden rendben van. 

Nem ő az első afrikai játékos, akinek életkorát megkérdőjelezik, egyes információk szerint Nwanko Kanu kilenc, Jay-Jay Okocha tíz, a nemrég Amerikába szerződött Obafemi Martins pedig hét évvel több, mint amennyinek mondja magát. Ők persze ezt tagadták. 

Rovatok