Index Vakbarát Hírportál

Visszavágott az Arsenal a Liverpoolnak

2014. február 16., vasárnap 19:02

Sturridge már a második percben szenzációs kigratás után ziccert hibázott. Ugyanő az ötödik percben az oldalhálót találta el. Egyetlen szava sem lehetett volna az Arsenalnak, ha két perc után már 0-2 lett volna az állás az FA Kupa nyolcaddöntőjében, ahogy a múlt héten, a bajnokságban, a Pool már 20 perc után 4-0-ra vezetett a londoniak ellen.

A hazaiak aztán összekapták magukat, bár egyáltalán nem volt benne a meccsben, a 16. percben a vezetést is megszerezték. Egy szabadrúgás utáni beívelés kétszer is kipattant a liverpooli védőkről, végül Alex Oxlade-Chamberlain helyezte higgadtan Brad Jones kapujába.

A bekapott gól után is a Liverpool vezetett több támadást, de a kaput eltaláló lövése Sturridge két helyzete óta nem volt, aztán megint a fiatal csatár csapott be vagy három Arsenal-védőt, de a vége szöglet lett. A félidő végére is a Pool maradt aktívabb, 45 perc alatt öten kaptak sárga lapot.

Aztán a második félidő is úgy kezdődött, ahogy az első, már a 32. másodpecben egyenlíthetett volna a Liverpool, de Suarez most kihagyta a ziccert, egy perccel később meg jött az újabb Arsenal-gól. Egy gyors kontra végén Oxlade-Chamberlain ment el a jobb oldalon, beadását Lukas Podolski lőtte a kapuba. A vendégek fölénye a 59. percben érett góllá, Steven Gerard 11-esből lőtte a gólt, majd pár perccel később Sturridge egyenlítehetett volna, de megint nagy helyzetet hibázott.

Az utolsó tíz percre nem lehetett azt mondani, hogy a Liverpool mindent egy lapra téve támadott volna, ez az Arsenal védelmének a dicsérete is, amelynek szerencse is kellett ahhoz, hogy az utolsó kilenc hazai FA Kupa-meccsből a nyolcadikat megnyerje.

Meglepetésre, a harmadosztályú Sheddielf United tovább menetel, 0-1-ről fordított a Nottinghammel szemben, 3-1-re nyert és továbbjutott.

A legjobb nyolc közé jutott a Sunderland, a Wigan, a Manchester City, az Everton és az Arsenal. A Brighton–Hull City meccset hétfőn játsszák, a Sheffield Wendesday–Charlton meccset elhalasztották, még nincs új időpontja.

FA Kupa, nyolcaddöntő: Arsenal–Liverpool 2-1 (1-0).

Rovatok