Index Vakbarát Hírportál

Akkora gólt lőtt, mint Seedorf a Realban

2014. február 17., hétfő 14:42

Pénteken, a Milan-Bolognán Mario Balotelli belőtte a szezon távoli gólját, azt gondolhattuk, ezt nem nagyon lehet überelni.

Mario Balotelli Fantastic Golazo! AC Milan vs Bologna 1-0 (Serie A 2014) HD

Nem telt el két nap, a futball máris megcáfolt minket, ugyanis a Livornóban játszó, teljesen ismeretlen Emerson olyat rúgott, mint Clarence Seedorf úgy 15 éve a Real Madridban - a holland gólját pár hete, visszavonulásakor elevenítettük fel.

SEEDORF - against atletico madrid 1997

A brazil védő majdnem ugyanonnét lőtte be, mint Seedorf anno, csak ő ballal. A távolság 40 méter körül lehet, vagyis távolabbról talált be, mint egy kézilabdapálya. A Cagliari-kapusnak ugyanúgy nem volt esélye, mint az Atletico-kapusnak a seedorfos találatnál. Egyik csapattársa már jó előre ünnepelt is.

EMERSON vs Cagliari

De ki is ez az Emerson? Semmi köze sem a nagyon régi, lipcseis "néger" Emersonhoz, aki a Porto után a Middlesborough-ban is játszott, sem a világhírű Emersonhoz, aki a Leverkusenben, a (nagy) Romában, a Juvéban, a Realban és a Milanban is szerepelt. Emberünk 33 éves, középhátvéd, és eddig olyan csapatokban villogott, otthon, mint a Caxias és a Jalesense, míg Olaszországban megfordult az Atletico Calcióban - ami egy szardíniai klub volt, és 2008-ban megszűnt -, a Nuoresében, a Tarantóban, a Lumezzanéban és a Regginában. 2012 óta a Livornót erősíti.

Kié a legjobb?

  • 1728
    Seedorf
  • 1388
    Emerson
  • 772
    Balotelli

Legnagyobb sikere, hogy a Nuoresével 2006-ban megnyerte a Serie D-t, az olasz amatőrfutball legfelsőbb osztályát, ami akkoriban az ország focijának ötödosztályát jelenthette. Nem tudjuk, milyen poszton alkalmazták a Nuoresében, de 96 bajnokin szerzett 28 gólja kelthette fel a profiegyesületek érdeklődését. Brazil válogatott még nem volt, természetesen.

A Cagliari-Livornót a vendégek nyerték 2-1-re, Emersoné az első gól volt.

Rovatok