Index Vakbarát Hírportál

A gyáva Cityt otthon büntette a Barca

2014. február 18., kedd 23:29 | aznap frissítve

Nagy meccsnek tűnt a Manchester City-Barcelona, Európa két leggólerősebb csapata találkozott a BL-nyolcaddöntő első meccsén, az angolok 117, a katalánok 111 gólnál jártak a szezonban a kezdés előtt.

Nem lett viszont sem izgalmas, sem túl látványos mérkőzés, a City hiába volt hazai pályán, berezelt a Barcától. A szokásos négy helyett öt védővel kezdtek, és az első 20 percben alig jöttek át a félpályán. A Barcának sem volt ugyan helyzete, de hogy ennyit lesz náluk a labda, azt Xaviék sem gondolták.

A Citynek volt ugyan két helyzetféléje, a Barcának is akadt, de az első félidő szokatlan csendben ment le.

A szünet után egyre nagyobb fölénybe került a Barca, és tíz percen belül vezetéshez jutott: Iniesta szenzációsan ugratta ki Messit, akiről Demichelis lemaradt, és becsúszva próbált szerelni, de elkésett, és elkaszálta az argentint. A szabálytalanság a tizenhatoson kívül kezdődött, ám Eriksson játékvezető büntetőt fújt, és piroslapot adott. Utóbbi jogos volt, előbbi nem.

Messi középre, kissé félénken rúgta be a tizenegyest, 0-1.

Tíz emberrel bátrabban ment a City, mint 11-gyel, mennie kellett a gólért, egy nagy helyzete akadt, azt Valdes védte, és a bíró le is fújta az akciót Dzeko kezezése miatt.

A Barca közben rúgott egy üres kapura kijátszott gólt, ezt les miatt - tévesen - nem adta meg Eriksson.

Manchester City vs FC Barcelona (0-2) All Goals & Highlights Champions Leauge | 18/02/14

A 90. percben Alves találatában viszont már ő sem kételkedett, a csere Neymar adta a gólpasszt, a másik brazil jobbról tört be a tizenhatosra, és Hart akkora terpeszben jött ki, hogy három labda elfért volna a lába között, nem egy, így bár a szög éles volt, nem volt nehéz a hálóba passzolni, 0-2. Ezzel a meccs eldőlt, és a City továbbjutásához a Nou Campban csoda kellene.

Bayer Leverkusen vs PSG 0-4 all goals and highlights UEFA Champions League 18/02/2014 HD

A nap másik meccse, a Leverkusen-PSG teljesen sima volt. Ibrahimovic egy büntetőt lőtt be - Kassai helyesen ítélt -, majd rúgott egy hálószaggató gólt 20 méterről. 0-4 lett a vége, a magyar bíró még kiosztott egy pirosat is 0-3-nál, szintén jogosan.

Szerdán Arsenal-Bayern és Milan-Atletico-rangadókkal folytatódik a BL.

BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:


Manchester City (angol)-FC Barcelona (spanyol) 0-2 (0-0)
g: Messi (54., 11-esből), Alves (90.)
kiállítva: Demichelis (53., Manchester City)

Bayer Leverkusen (német) - Paris Saint-Germain (francia) 0-4 (0-3)
g: Matuidi (3.), Ibrahimovic (39., 42., az elsőt 11-esből), Cabaye (88.)
kiállítva: Spahic (59., Bayer Leverkusen)

Rovatok