Index Vakbarát Hírportál

Ilyen meccset rossz ötlet egy svédnek adni

2014. február 19., szerda 10:00 | aznap frissítve

A Manchester otthon kapott ki 2-0-ra a Barcelonától a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, Manuel Pellegrini, a City vezetőedzője a játékvezetőt okolta.

„A lefújás után elmondtam neki, hogy örülhet, hiszen eldöntötte a meccset" - mondta cinikusan a chilei edző a sajtótájékoztatón. „A Barcelonának a Demichelisszel szemben megítélt büntetőig nem volt esélye a gólszerzésre."

A svéd Jonas Eriksson az 53. percben ítélt 11-est a katalánoknak, miután az argentin védő utolsó emberként buktatta Messit. A szabálytalanság és a kiállítás megkérdőjelezhetetlen volt, de nem biztos, hogy mindez a büntetőterületen belül történt.

„A játékvezető nem volt pártatlan, és nem tudta kézben tartani a mérkőzést. Azt gondolom, egy ilyen fontos találkozóra nem volt jó ötlet Svédországból bírót küldeni. Ilyen összecsapásra olyan ember kell, akinek sokkal nagyobb tapasztalata van" - tette hozzá Pellegrini.

Gerardo Martino, a Barcelona vezetőedzője szerint megérdemelten nyertek, de nem bízhatják el magukat és a visszavágón is százszázalékosan kell majd koncentrálniuk. „Jó eredményt értünk el, de hasonló teljesítményre lesz szükségünk otthon is. A City a Bayern idegenbeli legyőzésével már megmutatta, hogy mire képes. Rendkívül veszélyes ellenfél".

Rovatok